[MK3] Problem z olejem, przedostawanie się benzyny |
Autor |
Wiadomość |
pab [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 11:50 [MK3] Problem z olejem, przedostawanie się benzyny
|
|
|
mam problem z paliwem które leje się do oleju silnikowego, sprwdziłem pierścienie, pompkę i nadal przybywa stanu oleju, smochód jeździ bez zastrzeżeń nie zalewa świec jedyny mankament że gaśnie na wolnych obrotach. Może ktoś miał tkai dziwny przypdek i wie jak bezyna może dostawac się do oleju.
Kod: | Na przyszłość proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
- trzeci |
|
Ostatnio zmieniony przez trzeci 20 Sty 2010, 19:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 13:41
|
|
|
Potwierdźmy - silnik gaźnikowy? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
pab [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 18:55
|
|
|
do JoeMix - tak gaźnikowy.
do Marcinowaty mam pewnośc bo sprawdziłem tłoki a przy okazji wymieniłem pierścienie chociaż stare nie były takie tragiczne, wymieniłem jeszczę pompkę paliwa. Samochód miał taki objaw że podczas jazdy zgasł i już nie odpalił , przy kolejnekj próbie zapalił ale wyżucił do filtra olej z bęzyną. poziom oleju był niemal dwókrotny W tej chwili jeździ ale ciągle stan oleju się zwiększa i nie wiem co robić. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Sty 2010, 19:56
|
|
|
No to je3sli to na pewno paliwo do oleju się dostaje to raczej nie ma innej drogi jak przez pompkę paliwa lub komorę spalania - uszczelnienie tłoków (pierścienie) ewentualnie zawory ale to musiałby by być i zawory padnięte i uszczelniacze.... |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 21 Sty 2010, 02:51
|
|
|
JoeMix napisał/a: | ewentualnie zawory ale to musiałby by być i zawory padnięte i uszczelniacze.... |
tej drogi paliwo pokonać nie może
Ale tak jak pisał Joe bardzo często pada pompa paliwa i przelewa paliwo do oleju .
Inna przyczyna to zatonięcie pływaka bądź uszkodzenie zaworu iglicowego w gaźniku .
Paliwo przelewa się przez gaźnik do cylindrów i przez pierścienie ląduje w oleju. Nawet super sprawne tłoki i idealnymi pierścieniami i super ciasnym cylindrem puszczą paliwo do miski gdy silnik z jakiegoś powodu dostaje go zbyt dużo .
Ale ja po twoich postach szukał bym usterki w gaźniku bo te problemy z uruchomieniem na to wskazują . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.