|
[MK3] pompa paliwa |
Autor |
Wiadomość |
buncol182 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Gru 2009, 23:33 [MK3] pompa paliwa
|
|
|
witam ostatnio robiłem przekładkę zmieniałem piecyk 1.1 z 91roku na tę samą pojemność tylko z roku 93 nowszy jest na jednopunktowym wtrysku więc żeby nie kombinować z modułem (którego do tego silnika nie posiadałem) przełożyłem gaźnik ze starego i powstał problem ponieważ w starszym była pompka mechaniczna a oczywiście w nowszym jej nie ma więc czy mógłby mi ktoś doradzić jaką pompkę elektryczną zamontować żeby dostarczała paliwo do gaźnika z góry dzięki |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Gru 2009, 23:38
|
|
|
Nie lepiej odkręcić zaślepka z silnika i przykręcić pompkę gdzie powinna być,,, myślę że miejsce będzie,,, jak nie to potrzebna jakaś pompka elektryczna do gaźnika, podająca niskie ciśnienie paliwa i mogąca pracować pod ciśnieniem. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
buncol182 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Gru 2009, 09:41
|
|
|
niestety nie było zaślepki zostaje więc pompka elektryczna może ktoś wie np. z jakiego innego auta by sie nadawała |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Gru 2009, 09:49
|
|
|
Co by było mało roboty musi być pompka montowana na przewód paliwowy a nie do zbiornika, pewnie gdzieś pod autem by trzeba było wcisnąć, z racji iż to mk3 to zbiornik posiada powrót i już to kiedyś na forum pisałem w komorze silnika jak wychodzi przewód paliwowy ze zbiornika zakładasz filtr paliwa z poloneza następnie trójnik, filtr paliwa z małego fiata i podłączasz na powrót do zbiornika - i niech sobie pompuje paliwo w koło i w sumie ciśnienie jest pomijalne bo z trójnika powinno się sączyć trochę pod niewielkim ciśnieniem - podłącza się to pod gaźnik. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
buncol182 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Gru 2009, 17:53
|
|
|
z montażem pompy sobie poradzę,ale naważniejsze pytanie od czego założyć tą pompę...może macie jakieś pomysły???
[ Dodano: Pon Gru 07, 2009 20:54 ]
jeszcze odnośnie tej pompy znalazłem zewnętrzną od poloneza trucka 4 barowa i czy się nada czy po założeniu trójnika będzie sobie dawała rade a może to za duże ciśnienie ?? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|