|
Przesunięty przez: szynszyl 6 Sie 2011, 12:22 |
[MK4] Problem z kontrolką oleju, grzania świec i wentylatore |
Autor |
Wiadomość |
karza
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 5 Sie 2011, 13:37 [MK4] Problem z kontrolką oleju, grzania świec i wentylatore
|
|
|
Z moją fiestą jest coś dziwnego , gdy chcę ją zapalić to nie grzeje mi świec , wentylator cały czas chodzi i świeci się kontrolka oleju , wszystko zaczęło się gdy uderzyłem psa i przewody wkręciły się w wentylator , od tamtej pory nie mogę jej normalnie odpalić , świece muszę grzać na "krótko" wszystkie przekaźniki i bezpieczniki sprawdziłem , kable wszystkie sprawdzone , a te które wkręciły się w wiatrak polutowane i zaizolowane bardzo starannie , proszę o pomoc i wyrozumiałość gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 5 Sie 2011, 13:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Sie 2011, 13:58
|
|
|
Skoro podczas pracy się wkręciły przewody to prawie na pewno się zrobiło zwarcie i wielce możliwe że coś się spaliło, więc naprawa nie będzie się sprowadzać do rozplątania i poprawnego połączenia przewodów,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
karza
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 5 Sie 2011, 16:28
|
|
|
a czy da się to sprawdzić podłączając np. u elektronika ,albo może być to czujnik temperatury uszkodzony ? skoro cały czas chłodzi a kontrolka oleju się świeci . |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Sie 2011, 16:33
|
|
|
karza, zdejmij przewód z kontrolki oleju - jak zgaśnie to czujnik uwalony, jak nie to jednak gdzieś jeszcze jest zwarcie,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|