[MK3] Dlaczego ona nie odpala?? |
Autor |
Wiadomość |
xr2
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 16:27 [MK3] Dlaczego ona nie odpala??
|
|
|
Witam posiadam forda Fiestę xr2i '93r. problem jest taki, że dziś wsiadam jak zwykle do auta i chce odpalić a tu nic.. Auto nie odpala, ale radio działa,działają też swiatła, natomiast NIE działają kierunkowskazy.. nie jest to spowodowane akumulatorem, poniewaz działa radio a poza tym jakies pół roku temu ten akus kupiłam. sprawdziłam bezpieczniki i wszystkie sa w porządku. czytałam gdzieś że może byc to spowodowane jakimś czujnikiem położenia wału, ale gdzie on w ogole jest... i czy to jest przyczyna tego ze nie odpala?? dodam ze w czasie jazdy przebiera strasznie na obrotach i potrafi gasnąć na każdej krzyżówce( wymieniłam silniczek krokowy wiec mysle ze to w koncu ustąpi:)) ale pomóżcie by moja FIESTA ruszyła z miejsca....:)
z góry dziekuje kazdemu za pomoc!!! |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 16:32
|
|
|
Napisz czy wogóle kręci rozrusznik. Jak przekręcisz kluczyk na zapłon to słychać pompkę paliwa? I Napisz czy wogóle kręci rozrusznik |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
karolusms
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Imię: Karol
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 16:34
|
|
|
oho....kolejna ofiara ataku zimy |
|
 |
xr2
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 16:34 ..
|
|
|
rozrusznik kręci ale tak jakby w "zwolnionym tempie".. mójmaż mówi że nie słychać pompy paliwa..
[ Dodano: Sro Paź 14, 2009 16:36 ]
fajnie by było gdyby to była tylko zima..
chcę dodać że mąż rano ją odpalał i mu zaskoczyła ale ostatecznie wziął drugi auto do pracy a mi juz nie cchciala to chyba nie przez pogode... |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 14 Paź 2009, 16:58
|
|
|
No to jeszcze raz do sprawdzenia bezpiecznik dodatkowo sprawdź przekaźnik od pompy (brązowy) |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
|
|
|
 |
xr2
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 17:00
|
|
|
no ok... a ten cały czuknik polozenia walu zostawic w spokoju tak? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 14 Paź 2009, 17:16 Re: ..
|
|
|
xr2 napisał/a: | rozrusznik kręci ale tak jakby w "zwolnionym tempie" | to tak jakby był rozładowany akumulator więc weź go na noc do domu i naładuj,,, tak od tego zacznij, potem od przeczyszczenia głównych kabli prądowych aby była pewność że nie ma na nich spadków napięć,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

|
Wysłany: 14 Paź 2009, 17:17
|
|
|
Na razie tak, łatwiej sprawdzić bezpiecznik i pompę. Gdyby one były ok to trzeba też sprawdzić pompę podłączając ją bezpośrednio pod + |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.