|
[MK3] Brak oleju w skrzyni Mk3 |
Autor |
Wiadomość |
Zakir [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2009, 21:23 [MK3] Brak oleju w skrzyni Mk3
|
|
|
Witam,
Mam pewien problem jakiś czas temu wymieniałem łożysko w przednim kole. Przypadkowo usiłując ściągnąć (wybić, nie pamiętam już co ) wyskoczyła mi półośka i wylało się sporo oleju ze skrzyni chciałem wlać nowy po skończeniu wymiany ale z pośpiechu zapomniałem. Jeździłem tak z dobre 2 tyg. nie było różnicy w zmianie biegów itp. (bym sobie przypomniał odrazu o oleju:))do pewnego momentu gdy w trasie wyskoczył mi sam od siebie piąty bieg i już nie wrócił;] Miałem uczucie jakby się coś pod wajcha rozsypało czy cus... Bieg wchodzi ale jest na nim luz;/ w skrzyni coś skrzeczy. Jutro jadę dolać olej. Wiem ze bieg już sam nie wróci po dolewce, ale wie ktoś może czy przestanie rzęzić skrzynia? Co mogło się rozsypać? Da się to naprawić czy nowa skrzynia?:>
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 5 Paź 2009, 21:35
|
|
|
Znaczy co Ci napisać,,, dolej oleju i zobacz co będzie, skrzynia się raczej nie wyciszy już,,, ale może posłuży, a jak nie to remońcik,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 6 Paź 2009, 21:39
|
|
|
do tej skrzyni to tylko już wody można sobie nalac - spalił skrzynie, remont nieopłacalny |
|
 |
Zakir [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Paź 2009, 22:57
|
|
|
Tak tez czułem....:(
dziękować:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|