|
[MK3] Zimny silnik - słabe obroty. Ciepły - wszystko ok. |
Autor |
Wiadomość |
szczepan751
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 6 Paź 2009, 16:39 [MK3] Zimny silnik - słabe obroty. Ciepły - wszystko ok.
|
|
|
Witam
Kable WN nowe bosh, świece NGK nowe, filtry zmienione w kwietniu wszystkie, do końca sierpnia było git poźniej falujące obroty więc krokowy i CPP zrobione (wyczyszczone wg instrukcji), przed czyszczeniem jak i po jest ta sama specyficzna sytuacja-zimny silnik = obroty masakrycznie niskie kilkukrotne szybkie wciśnięcie gazu i silnik zadławi sie i zgaśnie lub nie bo różnie bywało, jak tylko się nagrzeje to wszystko wraca do normy i można śmigać, jutro zrobie testerek zobaczę jakie błędy wyjdą zastanawiam się co jeszcze sprawdzić |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 7 Paź 2009, 10:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cypis290

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 6 Paź 2009, 20:34
|
|
|
myślę ze to nadal silnik krokowy, wykręć troszkę tą ruchomą główkę, która znajduje się przy ccp na sprężynie |
|
 |
szczepan751
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 6 Paź 2009, 21:52
|
|
|
ok jutro zobacze,silniczek męczył tez poprzedni właściciel bo są ślady po urwanych śrubach
[ Dodano: Pią Lis 13, 2009 11:55 ]
silniczek krokowy ok styki pracują prawidłowo, wyczyszczony i tak kontaktem S i tu jest ok natomiast CPP pomierzony i pomiary dobre i przepłukany kontaktem PR do potencjometrów a i tak silnik miał za małe obroty i objawy nie ustępowały.Zdecydowałem się na kupno nowego CPP i od tego czasu mam spokój z obrotami teraz hula elegancko.Stary CPP spróbuję rozebrać może dojdę dlaczego oparł się opisanym na forum metodom reanimacji.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|