[MK3] Ruszanie na benzynie = KOSZMAR |
Autor |
Wiadomość |
karolusms
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Karol
|
Wysłany: 3 Paź 2009, 12:22 [MK3] Ruszanie na benzynie = KOSZMAR
|
|
|
Moja fiesta to 1.1 na gazniku, glownie jezdze na gazie...powiedzmy 95% zycia mojej fiestyny...ostatnio odpalilem na benzynie...silnik pracuje rowno...ale po wcisnieciu gazu dlawi sie i dopiero po chwili wkreca sie na obroty...ruszenie na bence wymaga nie lada skupienia......gaz prawie do dechy i sprzegielko powooluutkuu ale i tak go potrafi zmulic...szarpnac...prawie zgasnac....wydech nie posiada katalizatora...ale spalinami benzyny normlanie wali jakby nie wiem co....na gazie autko chodzi extra...swiece kable filtry powietrza powymieniane 1,5 tys. temu...w czasie normalnej jazdy przy 90 na godzinke po przelaczeniu na benke autko jedzie jak rakieta....problem pojawia sie tylko tylko przy russzaniu...wtedy silnik sie dlawi....czy to moze byc zbyt bogata mieszanka (no i rpzez to ten smrod jak ja pier******) jezeli ten problem juz byl to przepraszam....szukalem ale nei znalazlem.....czekam na wasze uwagi, pytania i spostrzezenia |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 3 Paź 2009, 12:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 3 Paź 2009, 14:32
|
|
|
no chyba ci go zalewa. Tak to jest jak się 95% jeździ na gazie. Raz na jakiś czas trzeba pojeździć na benzynie bo gaźnik tego potrzebuje. |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 3 Paź 2009, 14:46
|
|
|
Zapal auto i jak będzie3 na wolnych pracować na benzynie gwałtownie wciśnij pedał gazu do podłogi i go pość, cała operacja to 2 sekundy,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
karolusms
|
Wysłany: 3 Paź 2009, 15:03
|
|
|
Joemix, jak tak zrobie to auto zgasnie .....
Peedro, tak, plukam gaznik co 200 km...rozpedzam sie...przelaczam na PB i wciskam pedal do oporu i tak przejezdzam 3 km, wylaczam doplyw obydwu paliw i otwieram przepustnice na maxa by przedmuchac gaznik i po parku sek. wlaczam bp a potem po wypaleniu pb wlaczam gaz. |
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 3 Paź 2009, 17:02
|
|
|
karolusms, czyli guzik płuczesz gaźnik Elementy które są mokre od benzyny i suchość gazu im szkodzi w twojej technice pozostają suche,,,
Zdemontuj filtr powietrza by było widać wlot gaźnika, patrz w dziurę i niech ktoś zrobi to samo co Ci pisałem - napisz co widziałeś. |
|
|
|
 |
karolusms
|
Wysłany: 4 Paź 2009, 20:26
|
|
|
co niby ma dac takei gwaltowne wcisniecie pedalu gazu ???? ja tak robie w czasie jazdy..... |
|
 |
JoeMix

|
Wysłany: 4 Paź 2009, 20:44
|
|
|
Gwałtowne otwarcie przepustnicy powoduje że silnik momentalnie zasysa duże ilości powietrza,,, z racje praw fizyki (bezwładność) czystego pozbawionego paliwa dlatego się krztusi i gaśnie, monowtryski na taką sytuację podają więcej paliwa (dlatego potrzebny jest CPP), w gaźnikach trzeba to inaczej rozwiązać. Jest pompka przyśpieszacza,,, która możliwie że u Ciebie nie działa dlatego masz jak masz,,, |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.