[MK3] Cieknie plyn chlodniczy w srodku auta |
Autor |
Wiadomość |
Drako [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 12:42 [MK3] Cieknie plyn chlodniczy w srodku auta
|
|
|
Panowie, mam problem z cieknacym plynem chlodniczym w srodku auta od strony pasazera:
Niedawno z kolega wyciagnelismy nagrzewnice i ja troche przeczyscilismy i przeplukalismy, bylo na niej i w niej sporo swinstwa. Przez dwa dni byl spokuj ale teraz znowu zaczelo bardzo mocno kapac Nagrzewnice po przeczyszczeniu zalalem woda i zostawilem na 2 godziny, wyciekow nie zauwazylem.
W czym problem? Czy ona jednak przecieka? Czy moze jakis waz? Prosze o pomoc.
Ps: Podczas wyciagania nagrzewnicy w tej obudowie pod nia bylo sporo nagromadzonego plynu |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 12:55
|
|
|
PS: Czyli przeciekała wcześniej - jak ją ruszyliście zaczęła jeszcze bardziej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Drako [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 13:40
|
|
|
Mozna ja jakos uszczelnic? Czy w gre wchodzi juz tylko wymiana nagrzewnicy? A moze to cieknie z jakiegos weza? Ile kosztuje nagrzewnica do mk3? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 14:02
|
|
|
Trzeba tam wsadzić łeb i sprawdzić czy cieknie z węża - bo może. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Drako [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 14:26
|
|
|
No tam jest taka gruba plastikow rura ktora idzie chyba powietrze i jak ja wyciagnalem to z niej kilka kropel kapnelo, jak to mozliwe? Skad tam sie mogl wziasc plyn chlodniczy? |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 14:51
|
|
|
Drako napisał/a: | Mozna ja jakos uszczelnic? Czy w gre wchodzi juz tylko wymiana nagrzewnicy? A moze to cieknie z jakiegos weza? Ile kosztuje nagrzewnica do mk3? |
ja mam do sprzedania, chcesz? to zapodam linka, u mnie poleciala od mrozu i kupilem sobie na allegro, ale sasiad zanim paczka przyszla mi podarowal od swojej fiesty, ktora rozbieral u siebie, wiec jedna mam do sprzedania. daj znac tu albo na PW to pokaze zdjecia, sprawdzana byla, nic nie cieknie. teraz na zime ceny pojda w gore.
[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 14:53 ]
Drako napisał/a: | No tam jest taka gruba plastikow rura ktora idzie chyba powietrze i jak ja wyciagnalem to z niej kilka kropel kapnelo, jak to mozliwe? Skad tam sie mogl wziasc plyn chlodniczy? |
te dwie co ida po bokach na boczne kratki nawiewow, ta co za schowkiem leci? |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
Drako [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 15:59
|
|
|
Pawełos666, Pokaz te fotki i ile sobie cenisz taka nagrzewnice? Narazie nie wezme jak cos to moze kolo 15-go bym sie odezwal. Pozdro |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 16:21
|
|
|
na PW wyslalem Ci link do fotek, daj znać jak się zapoznasz |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.