|
[MK3] Problem ze spalaniem i sprzęgłem. |
Autor |
Wiadomość |
carlosek [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sie 2009, 17:42 [MK3] Problem ze spalaniem i sprzęgłem.
|
|
|
Witam. Zaczne od tego ze posiadam od niedawna Forda Fiestę z 98 r. Ghia czyli full wypas. I mam takie pytanie ile takie autko powinno palic.? Dodam ze przyzwyczaiłem sie troszeczke do spalania mojej starszej Fiesty z 85 r. To moze dlatego nie moge sie teraz przyzwyczaic. Aktualnie fiesta pali około 10 L / 100 km w trybie mieszanym, przy włączaniu i wyłączaniu klimatyzacji ( tzn. nie jezdze non stop na klimie.) I jeszcze pytanie ile wzrośnie spalanie przy włączonej klimie non stop ? To byłby mój pierwszy problem.
A drógi jest troche bardziej skąplikowany tak sądze. Gdyż sprzęgło łapie strasznie na końcu. Jest to dośc nie wygodne. Dowiadywałem sie ze jest tu sprzęgło hydrauliczne i mam pytanie czy jest jakakolwiek możliwośc jego regulacji ?
Z góry dzięki za odp. pozdro |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 27 Sie 2009, 18:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bukolek
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Ghia
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Przemek
Wiek: 41 Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 173 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 27 Sie 2009, 18:23
|
|
|
1. 10 l to troche duzo, przy klimie non stop na pewno spalanie wzrosnie, ale ile to chyba ciezko powiedziec. Tak czy siak duzo Ci pali. Moze masz do wymiany sonde lambda?? 6 na trasie i 8 w miescie jest do osiagniecia hopka
2. Podobno nie da sie regulowac. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 28 Sie 2009, 09:27
|
|
|
carlosek, musisz się nauczyć jeździć nowym autkiem, masz inny silnik z inna charakterystyką i jeśli będziesz nim jeździł tak jak tym starym, to niefortunnie ale będzie palił więcej,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
carlosek [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Sie 2009, 14:01
|
|
|
no tak pewnie masz racje. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące immo. a mianowicie nie działa albo pilot albo czujnik . Bateryjki wymieniałem w pilocie i powinno byc ok. Co jeszcze moge zrobic ? trzeba od nowa kodowac ? Bo tak gdzies słyszałem ? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|