[MK3] Wyciek oleju najprawdopodobniej ze skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
fouks [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sie 2009, 12:02 [MK3] Wyciek oleju najprawdopodobniej ze skrzyni
|
|
|
Witam.
Otóż mam taki problem. Wczoraj na postoju zauważyłem kałuże oleju pod moją niunią. Otworzyłem maske a tam ujrzałem: wypadnięty jakiś czarny czujnik w skrzyni biegów i wyciek. Możecie mi powiedzieć co to za czujnik? Taki czarny wkładany w skrzynie od przodu. Wyciekło mi sporo oleju i teraz nie wiem czy to silnikowy czy ze skrzyni ponieważ wyglądał bardzo świerzo a niedawno wymieniałem olej |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 15 Sie 2009, 13:24
|
|
|
hm czujnik wtecznego zapewne ale olej na postoju nie powinien się z niego lać chyba że się podczas jazdy rozlał . Koszt naprawy nie za duży ale sama usterka nie wiarygodna . |
|
|
|
 |
mechcom

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wiek: 33 Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 397 Skąd: Wolsztyn (PWL)
|
|
|
|
 |
fouks [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Sie 2009, 13:44
|
|
|
Wiem właśnie że to dziwne. Ale tam pod tym jest ta łapa śilnika bodajrze... i podejrzewam że podczas jazdy to się lało na to i potem na postoju spływało z tego. Wielkie dzięki
Edit: to powiedzcie mi jak możecie jak to powinno być tam zamontowane? bo u mnie to tylko sie wciska i tyle |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 15 Sie 2009, 20:43
|
|
|
nieno czujnik jest wkręcany zrób zdjęcie bo nie wiadomo czy mówimy o tym samym . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.