|
[MK3] Linka ręcznego- nikt nie ma pomysłu? :( |
Autor |
Wiadomość |
Brytan_PL [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Paź 2009, 11:05 [MK3] Linka ręcznego- nikt nie ma pomysłu? :(
|
|
|
Mam ciekawy problem. Zerwała mi się ostatnio linka od hamulca ręcznego. Po wyjęciu i obejrzeniu widać ślady korozji i w ogóle przeżarta była. Tylko jest mały problem, Nie zerwała się żadna z dwóch długich linek- idących od złączki do kół. Poszła ta krótka od dźwigni hamulca, do złączki. Wszędzie w sklepach chcą mi sprzedawać albo cały zestaw (w którym często tej krótkiej i tak nie ma) albo wmawiają, że tam są tylko dwie linki- wołają kosmiczne pieniądze, od 70 do 120zł
A mi potrzeba tylko tej krótkiej linki jakieś pomysły gdzie mogę takową dostać? może jest jakiś zamiennik? Patrzyłem na allegro, niby są jakieś linki i mają średnio po 150-151 mm. nie jestem jednak pewien czy będą pasowały.
Macie poglądowy obrazek linki, które chcą mi wcisnąć tutaj są dwie długie do kół, razem ze złączką. A ja potrzebuje od złączki do dźwigni (narysowałem jak wygląda w dole obrazka )
 |
Ostatnio zmieniony przez Brytan_PL 12 Paź 2009, 17:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
grzeste

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Inna
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 12 Paź 2009, 11:48
|
|
|
O to chodzi?
A teraz ?
I jeszcze to Ci się może przydać:
 |
Ostatnio zmieniony przez grzeste 12 Paź 2009, 12:05, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Brytan_PL [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Paź 2009, 11:54
|
|
|
zgadza się, numer 4, to właśnie to czego szukam. aczkolwiek widzę, że to zakres od 83 do 88 wiec to do mk2.. A ja potrzebuje do mk3, tyle ,że z 89.. ale może wymiary ma takie same? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 12 Paź 2009, 21:17
|
|
|
Brytan_PL napisał/a: | zgadza się, numer 4, to właśnie to czego szukam. aczkolwiek widzę, że to zakres od 83 do 88 wiec to do mk2.. A ja potrzebuje do mk3, tyle ,że z 89.. ale może wymiary ma takie same? | Na drugim obrazku ja wół masz napisane: Fiesta CX 1989-1996, zapisz sobie numer FINIS i szukaj takiego. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Brytan_PL [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Paź 2009, 16:56
|
|
|
jak wol jest napisane. tylko ze wiadomosc zostala zmieniona o godzinie 12 a moj post jest pare minut przed 12 a pozniej nie zajzalem nawet czy cos sie zmienilo zanotowalem
I dziękuję koledze za pomoc |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|