[MK6] Wymiana pompy wodnej przy wymianie rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
Lyoto [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lip 2009, 09:34 [MK6] Wymiana pompy wodnej przy wymianie rozrządu
|
|
|
Witam mam Forda 1.25 FX z 2004 i ma przejechane 88tyś od nowości nie był zmieniany rozrząd chciałem się spytać jaki najlepiej kupić komplet ile będzie mniej więcej to kosztować i czy zachodzi taka potrzeba aby wymieniać przy tym pompę wodną (słyszałem że wymiana rozrządu w 16 zaworowym jest strasznie trudna że do tego potrzebny jest specjalny sprzęt że zwykły mechanik sobie z tym nie poradzi bo tam jest jakaś śruba jedno-razowa prawda?)
p.s korzystałem z wyszukiwarki znalazłem ale nic podobnego a jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie i chciałem zostawić auto u mechanika więc troszku mi się spieszy dziękuję z góry. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 7 Lip 2009, 12:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 7 Lip 2009, 10:00
|
|
|
Pompę to bym zmienił dla świętego spokoju. Co do kosztów to już nie pamiętam ale nie są to jakieś wygórowane kwoty. Jeśli ktoś robi pierwszy raz rozrząd w takim silniku to może mieć problem ale jest to dużo prostsze niż by się mogło wydawać.
Poczytaj też tu http://www.fiestaklubpols...rozrz%B1d+zetec |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
stafcio

Model: Inne auto
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 7 Lip 2009, 13:19
|
|
|
Ford zaleca powyżej 120 tysięcy km lub co 10 lat... do 100 tysięcy powinien pasek wytrzymać bezproblemowo... a przy okazji warto wymienić pompę wody i uszczelniacz wału... informacje uzyskane przed chwilą od znajomego z ASO Forda |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
Lyoto [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Lip 2009, 15:21
|
|
|
aha czyli luz to chyba to zrobię jak wrócę dziś jeździłem za częściami ceny różne
pasek od 50-70zł
napinacz 50;/-230;/ ?
pompa wodna 120-245
+jeszcze ten uszczelniacz bo jeszcze nie wiedziałem ale to też kupię
być tu mądrym;/ ile powinienem wydać? tak po środku chyba (jedni powiedzą te droższe a ja powiem że nie znaczy lepsze) bo już nie raz się tak złapałem na częściach do aut. |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.