[MK3] Paliwo pod gniazdem świecy w 3 cylindrze |
Autor |
Wiadomość |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 10 Wrz 2009, 12:31 [MK3] Paliwo pod gniazdem świecy w 3 cylindrze
|
|
|
Witam, mam problem z fiestą ponieważ czasem auto zaczyna szarpać co o mało by nie spowodowało wypadku - winna to wypadający zapłon ale ...
pod gniazdem 3 swiecy w rożnych odstępach czasu jest mokro i zbiera sie paliwo - wtedy swieca na 3 garku jest zalana - co grozi pożarem i auto nie chce jechac czyli chodzi na 3 garki.
Wymieniłem swiece na inna i po jakims czasie to samo - wypada zapłon a w 3 cyl jest paliwo.
Kable zapłonowe mają 4 miesiące więc chyba to nie jest ich wina skoro sa nowe i do LPG mimo iż mam benzyniaka.
Problem jest taki iż jeśli dlużej tak bede jezdzic na szarpiącym silniku , bądź 3 garach to silnik szlag trafi i na amen stanie.
Teraz tak czy to wina zacinającego sie tłoka? czy cewka jest do kitu, czy może kabel bo ja juz trace cierpliwosc do tego auta bo jest używane służbowo . |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 10 Wrz 2009, 13:06
|
|
|
Zacinający sie tłok :yyy: Sorry, ale jak sobie to wyobrażasz,,,
Jak w gnieździe świecy pojawia się paliwo z cylindra to znaczy ze to gniazdo nie utrzymuje szczelności = głowica do remontu. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 10 Wrz 2009, 13:34
|
|
|
fazowo :] czyli silnik na złom? bo zszedlem na dol patrze a tam szczelina miedzy gniazdem swiecy a swiecą tzn moze i takie wrazenie ale myslalem ze to wina świecy ale nie mozliwe a tu taki "wałek" :( czy to pewne na 100 %? |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.