|
[MK4] jak wymienić szczęki hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
uziok [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 21:20 [MK4] jak wymienić szczęki hamulcowe
|
|
|
Witam
Jak w temacie może mi ktoś napisać jak wymienić szczęki hamulcowe w fordzie fiesta mk4 chodzi mi o to jak wymienić krok po kroku i co z tymi samoregulatorami proszę napisać jak je ustawić bo to podobno bardzo ważne aha i żeby nie było to szukałem na forum ale nic niema o wymianie z góry wszystkim dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Pele

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 21:35
|
|
|
Jeśli jesteś choć trochę kumaty, to bez problemu to zrobisz. Ja właśnie wróciłem z garażu, wymieniałem szczęki razem z cylinderkami i wszystkimi sprężynami. Jeśli będziesz rozbierał stopniowo i zapamiętywał co gdzie jest to bezproblemowo to wymienisz, ja średnio zwracałem uwagę gdzie co jest i miałem rebusa przy składaniu, ale się udało |
|
|
|
 |
Marcin
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 22:07
|
|
|
uziok napisał/a: | co z tymi samoregulatorami proszę napisać jak je ustawić bo to podobno bardzo ważne |
oczyścić i sprawdzić czy nie są na nim wytarte ząbki, przy składaniu musi być nierozparty, bęben hamulcowy musi najść bez oporów. po złożeniu całości, jeśli potrzeba to odpowietrzyć hamulce, na początku pohamować nożnym, a dopiero po tym sprawdzić/regulować ręczny. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|