|
[MK4] Dystanse 165mm |
Autor |
Wiadomość |
FaYaH [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Sie 2009, 17:08 [MK4] Dystanse 165mm
|
|
|
Witam jakis czas temu nie wiedzialem jakie glosniki wkladac. Teraz juz sie zdecydowalem na 165mm dzieki waszym zapewnieniom ze wejda bez przerobek . Ale nie moge znalezc nigdzie dystansow z mdf :( Sa tylko plastikowe, ale wiadomo jak plastik ma sie do mdf. Zalezy mi na mdf z uwagi na to ze glosniki beda troszke lepsze i chce zrobic wygluszenie bo chce zeby to naprawde dobrze gralo. Wiec znacie jakis sklep lub moze kogos kto by takie dystanse zrobil do mojej mk4?
[ Dodano: Pią Sie 28, 2009 12:34 ]
Nikt nie dopomoże? To moze chociaż jakies wytyczne co do wykonania tych dystansow. Myslalem zeby kupic zwykle pierścienie z mdfu powiedzmy takie jak tutaj:
KLIK
i przyciac je zeby pasowaly do tych wybrzuszeń:
KLIK
Czy to zda egzamin? Dodam ze glosniki ktore chce kupic maja glebokosc montazowa 61mm.
POMOCY! |
|
|
|
 |
rapet

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
|
Wysłany: 30 Sie 2009, 13:07
|
|
|
Też czytałem że można wsadzić 165 bez cięcia prosiłem w innym temacie o foty ale też mnie olali Ja mizyłem u siebie to za nic w swiecie 165 nie wejda bez ciecia cza bedzie jakąs zabudowę wymyslec |
|
|
|
 |
FaYaH [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Sie 2009, 22:48
|
|
|
Nie no bez ciecia wejdzie Tzn zalezy o jakich glosnikach myslisz tzn z jaka glebokoscia montazowa, ale sa ludzie na forum ktorzy maja 165mm, ale nie chca sie podzielic jakos. Napisalem kilka wiadomosci na PW ale zero odezwu. Wiec chyba sie pobawie w rzezbiarza z mdfem, a jak nie wyjdzie to w ostatecznosci kupie plastYk, ale to juz skrajnosc...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 22:50 ]
Dostalem wlasnie odpowiedz, mozliwe ze dostane namiary na sklep w ktorym to mozna dostac |
|
|
|
 |
MISIEK
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 31 Sie 2009, 07:12
|
|
|
Kolega w zrobieniu dystansu nie ma żadnej filozofi ( nie wiem jakie masz te głosniki,ja miałem swoje zwymiarowane na karce w kąplecie) Odrysowujesz wymiar, wyżynarka w ręke, a później ładnie wyrównujesz frezarka i po sprawie.Ewntualnie jak trzeba to ładnie obijasz. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|