[MK3] układ wydechowy: zatkany wydech |
Autor |
Wiadomość |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 17:59 [MK3] układ wydechowy: zatkany wydech
|
|
|
pomocy nie wiem co mam robic z moim autkiem wymieniłem mu dzisiaj swiece filtry paliwa oleju powietrza olej zmieniony i nic :( autko normalnie pali odrazu silnik chodzi rowno nie kopci nie pali jak smok poprostu nie ma mocy:( daje 4 bieg a ona 80 i dalej nic :( nie wioem co moze byc powodem. a boje sie ze jak pojade do mechanika to sie nie wypłace |
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 12 Cze 2009, 09:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 21:24
|
|
|
dokładnie . poluzuj wydech za koletkorem wydechowym np przed katalizatorem jeśli się da i zobacz czy nie wróci moc . Jeśli nie to potem ciśnienie paliwa trzeba sprawdzić i sondę lambda . |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 22:23
|
|
|
nie chce krakać ale sprawdź ustawienie zaworów - mój się tak rozregulował po trasie - okazało sie, że się skończyły szklanki i wałek
chodził równo, nie kopcił a powyżej 2 tysięcy się wkręcić nie chciał |
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Wrz 2008, 14:38
|
|
|
zobacze w poniedziałek u kumpla w garażu mam nadzieje ze to bedzie ten wydech oby.
[ Dodano: Wto Wrz 09, 2008 08:24 ]
wczoraj walczyłem z tym tłumikiem. Środkowy taki sie zapiekł z 1 ze nie idzie ich rozdzielić tak zawsze trudno czy tylko ja mam takie kochane autko |
|
|
|
 |
michal_ [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Wrz 2008, 13:47
|
|
|
Witam nie chciałem zakładać nowego tematu, mam podobny problem tylko że Ja wymieniłem olej, filtr paliwa i filtr oleju i nagle moja fiesta straciła 40% mocy. Odpala normalnie silnik pracuje równo bez zmian a przy odpaleniu z rana pojawiła się biała chmura dymu, jeśli chodzi o jazdę to max 100km/h i zerowe przyspieszenie. Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić. |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 9 Wrz 2008, 13:51
|
|
|
klusek, po kilku(nastu) latach pracy w takich warunkach jak Twój wydech też byś się zapiekł
michal_, poszukaj na forum bo było już sporo o tym (na górze masz opcję Szukaj) |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
klusek [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Wrz 2008, 16:05
|
|
|
bede walczyć z tym wydechem jeszcze. moze pusci na nowy narazie nie mam :(
gorzej jak to co innego bedzię bo to ostatni pomysł w sumie jaki jest no jeszcze zawory ale normalnie sie wkręca. Katalizator jest ok to pewnie ten środkowy będzie padniety i pordzewiały. Ale i tak lubię moja fieścinka
[ Dodano: Czw Wrz 11, 2008 23:15 ]
no a jednak to zatkany tłumik ale końcowy po prostu sie rozsypał w środku wysypałem z niego tytle syfu ze szkoda gadać jest od wymiany ale jezdzi i problemu nie ma nawet ma większego kopa ale jak ładnie chodziła jak miała tylko tłumik odchodzący od kolektora jak mustang dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
Lechu231bb
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Leszek
|
Wysłany: 12 Cze 2009, 08:51
|
|
|
Kupiłem mk3 nie dawno miałem podobny problem.
Autko było zamulone 100km/h i nic wiecej.
Znalazłem kawałek dobrej drogi udało mi się pogonić fofi-ka do prawie 150km/h i tak trzymałem przez 10km.
Teraz już jest ok. |
_________________ Lechu231
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.