[MK3] skrzynka przekaźników - numeracja pinów |
Autor |
Wiadomość |
sergiozzor
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 7 Cze 2009, 20:11 [MK3] skrzynka przekaźników - numeracja pinów
|
|
|
Witam.
Od jakiegoś czasu męczę się z elektryką w mojej fieście - a dokładniej z niedziałaniem wtrysku. Potrzebuję numerację złączy w skrzynce - a szczególnie numerację poszczególnych złączy przekaźników. Ostatecznie wystarczy też informacja jak mają być włożone poszczególne przekaźniki - bo jak się okazało można je zamontować w różny sposób.
Dzięki za wszelką pomoc! |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
sergiozzor
|
Wysłany: 8 Cze 2009, 19:17
|
|
|
Dzięki, ale oczywiście to widziałem - i nie o to mi chodzi - potrzebuję numerację poszczególnych złączy każdego przekaźnika (takie numery są na dolnej stronie przekaźnika), niestety mam wyciągnięte przekaźniki i nie bardzo wiem jak je teraz włożyć.
Sprawę może rozwiązać właśnie rozpiska z tymi numerami.
Dla dokładnego wyjaśnienia chodzi o numery jak na poniższej fotografii (ja się nie mylę przekaźnik wtrysku).
Czyli podsumowując, pytanie brzmi - w jakie miejsce w skrzynce przekaźnikowej ma trafić konkretny numer z przekaźnika?
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
 |
|
|
|
 |
sergiozzor
|
Wysłany: 9 Cze 2009, 19:42
|
|
|
Sprawę przekaźników już rozwiązałem - sprawdziłem gdzie konkretny przekaźnik ma masę, oraz gdzie jest masa w jego gnieździe - jest wtedy tylko jedno możliwe ustawienie w jakim można go włożyć...
Zerknąłem także na schematy elektryczne - i stamtąd mam kolory poszczególnych przewodów dochodzących do każdego z przekaźników. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 10 Cze 2009, 20:57
|
|
|
Generalnie konstrukcja przekaźnika jest taka że tylko w jednej pozycji pasuje do gniazda,,,, jeśli tak nie jest to znaczy że można włożyć go dowolnie. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.