[MK3] Problem z odpaleniem auta |
Autor |
Wiadomość |
Bart21 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 21:30 [MK3] Problem z odpaleniem auta
|
|
|
Nie wiem czy w dobrym dziale umiescilem ten temat no ale trudno.
Problem z fiesta mam taki, ze: wczoraj jechalem sobie troche po miescie i nagle mi radio sie wylaczylo...i juz nie dalo sie go wlaczyc, zgasilem silnik na swiatlach i juz nie chcial odpalic.
Zepchnalem go na pobocze i dalej nie odpalal, silnik tylko ostatnin tchem slychac bylo jak raz zakrecil i dupa, wiec zostawilem auto na noc. Nastepnego dnia przyjechalem z kolega zeby mnie scholowal, z ciekawosci przekrecilem kluczykiem zeby sprawdzic czy odpali, z 4 razy zakrecil i dupa. Kolega mnie pociagnal i po jakis 500m silnik odpalil. Dojechalismy na miejsce, zgasilem silnik i poczekalem 5 minut, po czym sprobowalem odpalic i odpalil. Zrobilem taka probe tez po godzinie i taki sam efekt. W czym moze byc problem? Boje sie jechac do pracy jutro fiesta bo nie wiem czy gdzies mi sie nie siadzie po drodze...
Pamietam, ze rok temu mialem podobna sytuacja ale po holowaniu gdy silnik zaskoczyl, po zgaszeniu nie odpalal sam. Wtedy okazalo sie ze wina byla paska klinowego?
Pomozcie w czym moze byc problem???? Czy to wina paska klinowego, ktory po roku sie zuzyl? czy to wina czegos innego? a moze fiesta miala poprostu zly dzien:P |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 2 Kwi 2009, 21:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Maki

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 21:43
|
|
|
Nie ładuje ci akumulatora. Problem z ładowaniem. |
_________________ Skoda Fabia Combi 1,4L 50kW |
|
|
|
 |
Bart21 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 21:57
|
|
|
tylko pytanie jaki problem z ladowaniem? czy to ten pasek klinowy czy cos innego? ktos mial moze podobna sytuacje? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 22:17
|
|
|
a kto ma wiedzieć . Zobacz czy pasek nie jest szklisty i i czy się da obrócić alternator palcami na zagaszonym silniku . A jak coś to tematów jest wiele o tym wystarczy poszukać . |
|
|
|
 |
Maki

|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 15:25
|
|
|
Pasek mało prawdo podobne. Podejrzewam usterka typowo elektryczna. Stwierdzając po twoich postach to nie dasz rady sam tego naprawić. Jedź do elektryka. |
_________________ Skoda Fabia Combi 1,4L 50kW |
|
|
|
 |
bidżej

Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 19:53
|
|
|
Bart21, a przypadkiem Twój akumulator nie pamięta jeszcze roku pańskiego 1992?
i jak uda Ci się odpalić, to zmierz jakie masz ładowanie... |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.