[MK3] Proszę o pomoc ( CO TO JEST na fotkach) 1.8D |
Autor |
Wiadomość |
falconus [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Mar 2009, 14:41 [MK3] Proszę o pomoc ( CO TO JEST na fotkach) 1.8D
|
|
|
Witam
Podczas zakładania przewodu układu chłodzenia, ułamał mi się ten wężyk który widać na zdjęciach(jedno duże dla znalezienia a drugie jest już zrobione z bliska by pokazać dokładnie)
Jak zauważyłem to tam już było klejone i w zasadzie to chyba nie wężyk jak napisałem tylko ta końcówka się odłamała na którą wężyk wchodzi. Pękło na klejeniu. Ja to teraz tylko tak na szybko kropelką skleiłem, ale nie wiem czy tak można żeby sobie kłopotów nie narobić.
Więc proszę o odpowiedź Co to?
ICzy to jest ważne czy można było tylko tak to prowizorycznie przukleić. Nie jestem pewien czy drożność nie została zmniejszona przez klej(zawsze cosik mogło wpłynąć do dziurki, a ona malutka jest, może grubości małej zapałki)
pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
stafcio

Model: Inne auto
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 27 Mar 2009, 15:33
|
|
|
co to jest to powienien sie wypowiedziec wlasciciel takiego silnika. ja mogę tylko polecic podjechanie na szrot i kupienie tego calego elementu. nie bedzie drogi a na pewno bardziej sie oplaci niz klejenie. |
_________________ stafciogarage@gmail.com |
|
|
|
 |
Miły

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Wiek: 39 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2084 Skąd: Gostyń/PGS RFxx
|
Wysłany: 28 Mar 2009, 11:33
|
|
|
juz mówie... nie wiem dokładnie co to ale odpowiedzialne jest to za recyrkulacje spalin (czyli ponowne przepalenie spalin)... ja mam to rozwaline i te wężyki odłączone od tego (niby jest mniej ekoLogiczny (nie ekonomiczny))... muszę jechać na szrot i dorwać takie coś... nie wpływa to na silnik...
[ Dodano: Sob Mar 28, 2009 11:42 ]
przeczytaj od tego posta
http://www.fiestaklubpols...p=314032#314032 |
_________________ Była Fiesta MK3 1.8D "Złomek"
Jest Opel Vectra B 2.0 16V "Czerwona Viki" |
|
|
|
 |
falconus [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Mar 2009, 08:39
|
|
|
Dzięki za szybką reakcję
Teraz wiem że nie szkodzę silnikowi.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.