|
[MK3] 1.6 8v |
Autor |
Wiadomość |
buuterfly [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 18:09 [MK3] 1.6 8v
|
|
|
witam serdecznie i prosze o opinie na temat silnika 1.6 v8 z xr2i gdyz mam okazje tanio kupic i chcialbym sie dowiedziec czego moge sie spodziewac. |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 18:10
|
|
|
po pierwsze, masz opis fiest mk3 i ich silników trochę wyżej, w podwieszonych
po drugie, chyba coś dublujesz tematy |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
buuterfly [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 18:25
|
|
|
przepraszam ja dopiero sie ucze |
|
|
|
 |
Tommy

Imię: Tomek
Wiek: 38 Dołączyła: 25 Sty 2007 Posty: 521 Skąd: Zielsko-Białe
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 09:13
|
|
|
Jak masz jajka z betonu, portfel ze stali i jesteś choć odrobinę niepoczytalny to Xr2i jest zdecydowanie dla Ciebie
Silnik jak silnik - szybko zużywa się wałek rozrządu, lubi pożerać trochę oleju, średnio pali powyżej 10l / 100km (i 18l nie jest rekordem) i jest całkiem żwawy - daje dużo frajdy.
Jednak aby sielanka nie była pełna inżynierowie forda wsadzili go do kawałka pruchna, który żartobliwie nazwali karoserią.
Dodatkowo wbudowali specjalny moduł, który sprawia, że fiesta wchodzi w tryb awaryjno-destrukcyjny (zwany też trybem pierd*** się) w najbardziej nieodpowiednim momencie tworząc procedurę łańcucha wk*** i żalu..
Więc jesli spełniasz kryteria, o których mówiłem wcześniej to nie zastanawiaj się tylko kupuj |
|
 |
Peedro
Klubowicz

Imię: Paweł
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 14:39
|
|
|
A później dźwięk klekoczącej hydrauliki - bezcenne |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|