|
[MK3] Woda w zbiorniku paliwa - jak ją usunąć ? |
Autor |
Wiadomość |
mmaatteeuusszzee [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 18:15 [MK3] Woda w zbiorniku paliwa - jak ją usunąć ?
|
|
|
Miałem ostatnio taką małą wpadkę :(
Kolega tankował mi samochód i nie wiem jakim cudem ale w baku znalazło się 10 l wody. Część już wypompowałem za pomocą pompki paliwa ale została jeszcze niewielka ilość i nie wiem czym mógł bym to wyczyścić .
Proszę pomóżcie.
Słyszałem o denaturacie ale nie wiem czy to pomaga. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 11 Mar 2009, 18:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
awilk
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 18:56
|
|
|
No to lubi cie ten twój kolega
Ja na twoim miejscu bym wykręcił bak i najzwyczajniej na świecie to wylał, dodatkowo przepłukując małą ilością benzyny. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 20:48
|
|
|
No i jest zonk, masz w profilu 1,1 więc stawiam że masz gaźnik, lejesz w butelkę litra paliwa, stawiasz butelkę na dachu., z pompki paliwa na silniku odpinasz przewód idący go gaźnika, na to miejsce zapinasz długi przewód i do wiadra go. Przewód który odpiąłeś z pompki paliwa, odepnij tez od gaźnika, do butelki na dachu wsadź węza i jak na dół paliwo zacznie lecieć to zatkaj to na gaźnik - zapal auto jak przestanie pompka pompować bełty z zbiornika to zalej czystym paliwem, zapal na chwile aby poleciało z węza paliwo i po podłączaj wszystko jak było.
Jak masz trysk to zdemontuj przewód z wtryskiwacza i zapakuj go do wiadra i albo zmostkuj na przekaźniku pompki paliwa albo popstrykaj zapłonem - to Ci wypompuje.
Jak już w zbiorniku będziesz miał tylko trochę czystego paliwa co dolejesz po wypompowaniu wody zatankuj z 3-4 zbiornika i zapodaj preparat wypierający wodę z paliwa. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|