Podlaczenie hertz dsk130 potrzebna pomoc... |
Autor |
Wiadomość |
ciforp [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Lut 2009, 14:28 Podlaczenie hertz dsk130 potrzebna pomoc...
|
|
|
witam
Kupielm za namowa tego forum odseparowany zestaw glosnikow hertz jak w temacie. Po rozebraniu boczkow drzwi okazalo sie ze mam juz podpiety wczesniej odseparowany zestaw firmowy forda. Pytanie do was czy w takim wypadku do podpiecia hertza moge uzyc zastosowanej tam fordowskiej instalacji i nie zakladac dostarczonych w zestawie konwerterow?? tylko podpiac bas w miejsce basu a tweeter w miejsce tweetera?? a idac dalej czy nie moglbym zostawic sobie starego twetera ktory jest elegancko wkomponowanya podpiac tylko sam bas?? czy takie zabiegi pozbawia zestawu hertza jakosci?? prosze o szybka rade gdyz jestem w trakcie tego zabiegu i nie wiem co zrobic??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
GURU500 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Mar 2009, 23:52
|
|
|
Witam
Rowniez sie przymierzam do tych glosnikow -
Pytanie:
rozbieralem boczek i do tweetera idzie wtyczka taka czy trzeba ja przerabiac na te wsowki ? domyslam sie ze do dolnego glosnika idzie tez wtyczka ? |
|
|
|
 |
edge [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Mar 2009, 10:00
|
|
|
Ale zestaw DSK130 ma swoją zwrotnice to ją zamontuj, głosniki forda wyciąg wszystkie i załuz kompletny zestaw dsk130, a kable główne od radia mogą zostac |
|
|
|
 |
ciforp [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 21:46
|
|
|
Witam ponownie załozylem zestaw hertz wraz z wszystkimi przetwornicami itd. Szczerze powiem ze po zapewnieniach wszystkich na forum myślałem że to zagra inaczej ...oczywiście dzwięk jest czysty a glośnki grają głośno w końcu słabe nie są ale co do basu to myślałem że będzie lepiej. Posiadam radio kenwood 3044 które nie jest może high endem ale po ustawieniu basu na full w 40 stopniowej skali przy 18 głośniki zniekształcają niskie częstotliwości i poprostu pierdzą...no cuż jest to 13 cm a chcąc mieć bAss w aucie potrzeba suba tak można to tłumaczyć...dlatego jeśli ktoś napali się tak jak ja na ten sprzęcik niech nie spodziewa się że zadrży ziemia:)
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mikolaj_r

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
|
Wysłany: 5 Mar 2009, 22:01
|
|
|
No jak głośnik o mocy maks 60 W zasilasz radiem które ma 15 to nie ma co sie spodziewać cudów. Poza tym w jakim celu ustawiać niskie częstotliwości na max?Hertze znane są z tego że grają porzadnie dopiero pod wzmakiem. Kto Ci je doradził? |
|
|
|
 |
GURU500 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Mar 2009, 15:09
|
|
|
Nie wiem czy moge sie podpiac pod temat znowu
Ale jak wymontowac ten glosnik 10 cm w MK4 z tylu bo sie dzis z 1h meczylem i nie moglem bo chce zmostkowac polke z nim bo po prawej zrobilem bo przewody mialem a tu nei mam i chce go wyjac i go obejzec i podpiac Jezeli moge sie podpiac pod temat jak nie to ADM mi zwroci uwage to zaloze nowy
Co do hertzow to sam sie przymierzam bo na przodzie mam te fordowskie a bym zmienil na cos lepszego aby gralo " soczyscie "
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
FiFa
Klubowicz
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wiek: 36 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 1118 Skąd: Panki/Cze-wa
|
Wysłany: 7 Mar 2009, 17:08
|
|
|
zacznijmy od tego tego ze to napewno nie wygenruje Ci poteznego basu z samego radia, bo jest potrzebny wzmacniacz do tych glosnikow, one dopiero wtedy odzywaja... NO a pozatym jakbys chciał miec jaki kolwiek bas z nich to musisz wygluszyc drzwi matami... No i dobrze zrobiłes ze wszystko podłaczyłes na zestawie hertza a nie polaczenie ogryginalnosci forda i hertza |
_________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.