Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Podlaczenie hertz dsk130 potrzebna pomoc...
Autor Wiadomość
ciforp
[Usunięty]

Wysłany: 28 Lut 2009, 14:28   Podlaczenie hertz dsk130 potrzebna pomoc...

witam

Kupielm za namowa tego forum odseparowany zestaw glosnikow hertz jak w temacie. Po rozebraniu boczkow drzwi okazalo sie ze mam juz podpiety wczesniej odseparowany zestaw firmowy forda. Pytanie do was czy w takim wypadku do podpiecia hertza moge uzyc zastosowanej tam fordowskiej instalacji i nie zakladac dostarczonych w zestawie konwerterow?? tylko podpiac bas w miejsce basu a tweeter w miejsce tweetera?? a idac dalej czy nie moglbym zostawic sobie starego twetera ktory jest elegancko wkomponowanya podpiac tylko sam bas?? czy takie zabiegi pozbawia zestawu hertza jakosci?? prosze o szybka rade gdyz jestem w trakcie tego zabiegu i nie wiem co zrobic??

pozdrawiam

GURU500
[Usunięty]

Wysłany: 2 Mar 2009, 23:52   

Witam
Rowniez sie przymierzam do tych glosnikow -
Pytanie:
rozbieralem boczek i do tweetera idzie wtyczka taka czy trzeba ja przerabiac na te wsowki ? domyslam sie ze do dolnego glosnika idzie tez wtyczka ?

edge
[Usunięty]

Wysłany: 3 Mar 2009, 10:00   

Ale zestaw DSK130 ma swoją zwrotnice to ją zamontuj, głosniki forda wyciąg wszystkie i załuz kompletny zestaw dsk130, a kable główne od radia mogą zostac :)

ciforp
[Usunięty]

Wysłany: 5 Mar 2009, 21:46   

Witam ponownie załozylem zestaw hertz wraz z wszystkimi przetwornicami itd. Szczerze powiem ze po zapewnieniach wszystkich na forum myślałem że to zagra inaczej ...oczywiście dzwięk jest czysty a glośnki grają głośno w końcu słabe nie są ale co do basu to myślałem że będzie lepiej. Posiadam radio kenwood 3044 które nie jest może high endem ale po ustawieniu basu na full w 40 stopniowej skali przy 18 głośniki zniekształcają niskie częstotliwości i poprostu pierdzą...no cuż jest to 13 cm a chcąc mieć bAss w aucie potrzeba suba tak można to tłumaczyć...dlatego jeśli ktoś napali się tak jak ja na ten sprzęcik niech nie spodziewa się że zadrży ziemia:)

pozdrawiam.

mikolaj_r 

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Mikołaj
Wysłany: 5 Mar 2009, 22:01   

No jak głośnik o mocy maks 60 W zasilasz radiem które ma 15 to nie ma co sie spodziewać cudów. Poza tym w jakim celu ustawiać niskie częstotliwości na max?Hertze znane są z tego że grają porzadnie dopiero pod wzmakiem. Kto Ci je doradził?

GURU500
[Usunięty]

Wysłany: 7 Mar 2009, 15:09   

Nie wiem czy moge sie podpiac pod temat znowu :)
Ale jak wymontowac ten glosnik 10 cm w MK4 z tylu bo sie dzis z 1h meczylem i nie moglem :) bo chce zmostkowac polke z nim :) bo po prawej zrobilem bo przewody mialem a tu nei mam :) i chce go wyjac i go obejzec i podpiac :) Jezeli moge sie podpiac pod temat :) jak nie to ADM mi zwroci uwage to zaloze nowy
Co do hertzow to sam sie przymierzam bo na przodzie mam te fordowskie :) a bym zmienil na cos lepszego aby gralo " soczyscie "
Pozdrawiam

FiFa 
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wysłany: 7 Mar 2009, 17:08   

zacznijmy od tego tego ze to napewno nie wygenruje Ci poteznego basu z samego radia, bo jest potrzebny wzmacniacz do tych glosnikow, one dopiero wtedy odzywaja... NO a pozatym jakbys chciał miec jaki kolwiek bas z nich to musisz wygluszyc drzwi matami... No i dobrze zrobiłes ze wszystko podłaczyłes na zestawie hertza a nie polaczenie ogryginalnosci forda i hertza :-) :-P

Odpowiedz do tematu