|
[MK3] CPP w xr2i pomiary |
Autor |
Wiadomość |
szc [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Lut 2009, 16:20 [MK3] CPP w xr2i pomiary
|
|
|
Witam z racji, że jestem nowy na tym forum chciałem wszystkich przywitać.
A teraz chciałem przedstawić wam problem, otóż początkowo auto gasło przy dojeżdżaniu do skrzyżowań, a teraz w ogóle nie wchodzi na wysokie obroty dławi się przy ok 3-3,5 tyś obrotów. Czytając różne opinie doszedłem do wniosku, że może to być czujnik pozycji przepustnicy i dokonałem pomiarów:
najpierw skrajne styki:
w pozycji normalnej 3,72 po przekręceniu w prawo wahało się 3,72-3,73
Następnie zmierzyłem pierwszy styk z drugim:
w pozycji normalnej 0,16 po przekręceniu 3,74
Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc z góry dziękuje! |
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 14 Lut 2009, 22:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 13 Lut 2009, 16:27
|
|
|
to nie cpp to mapsensor ..podmien sobie na chwile ,nawet na jakikolwiek z cywila. miałem identyczne objawy ...xr teraz smiga na map.. z 1,1 i tez dobrze |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
szc [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Lut 2009, 20:19
|
|
|
Dzisiaj wykluczyłem możliwość wadliwego CPP, sensor map również odpiąłem i bez większego skutku. Auto dalej nie chce wkręcać się na obroty wchodzi do 3,5 tys i się dławi dodam jeszcze, że odkąd zaczęło się to dziać cały czas zaczęła świecić kontrolka oleju, z tym, że oleju jest max! Wyszukałem, że może to być coś z przepływomierzem, jak myślicie? |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 13 Lut 2009, 20:40
|
|
|
mysle ze raczej nie ..bo w XR2i przepływomierzem jest map sensor zwany inaczej czujnikiem powietrza ...przepływomierza 2 Xr nie ma |
|
|
|
 |
szc [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Lut 2009, 20:55
|
|
|
...hmmm a czy jest możliwe, że po odpięciu map sensora sytuacja dalej się nie zmieniała?
Jak wygląda sama podmiana map sensora czy mogę np. włożyć transita i czy po takiej podmianie trzeba robić reset? |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 13 Lut 2009, 21:00
|
|
|
szc napisał/a: | ...hmmm a czy jest możliwe, że po odpięciu map sensora sytuacja dalej się nie zmieniała?
Jak wygląda sama podmiana map sensora czy mogę np. włożyć transita i czy po takiej podmianie trzeba robić reset? |
logiczne jak jest pirdylniety i nie działa to jak go odłaczysz to ...nie działa ..wiec bez zmian ..kumasz ..załóz dobry |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|