[MK3] Zamulator :( |
Autor |
Wiadomość |
AMONe [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Kwi 2008, 20:44 [MK3] Zamulator :(
|
|
|
Jadąc, dodaje gazu (jak to bywa czasem przy jeździe samochodem) i auto zwalnia, efekt jak by benzyny zabrakło. Troszke tak przejade i zaraz jest ok. I zaraz znowu chce dodać gazu i nieda rady sie normalnie zebrać tylko muli, muli, muli i tak pare set metrów i sie odblokuje i jedzie normalnie.
CPP? czy coś innego? |
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 20 Sty 2009, 22:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 10 Kwi 2008, 21:16
|
|
|
prędzej sonda . Zobacz co ona podaje . ewentualnie pompa paliwa siada . Wsłuchaj się czy w momencie kiedy to się dzieje nie zaczyna świszczeć jak szerszenie . szczególnie lubią siadać podczas korków . Może przejechać non stop 100 km i trafi na 1 korek i objaw się pojawi . Później czasami nie da się uruchomić auta . tzn ma tylko wolne obroty . |
|
|
|
 |
puchbeary [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Kwi 2008, 22:24
|
|
|
mam podobny problem - opisywałem długo i sążniście tutaj
też szukam odpowiedzi |
|
|
|
 |
wineczko [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Kwi 2008, 15:59
|
|
|
moze byc cpp scieszka sie w nim zrywa i po pewnym momencie jak naciśniesz mocniej na gaz to nie podaje paliwa i zamula u mnie objawia sie to tym ze odcina paliwo i silnik spada z obrota ale nie gasnie ma tak slabe obroty na biegu jalowym ze nie ma ladowania i po 30 sek wraca na normalne wiec sam juz zgłupiałem pozdro:) |
|
|
|
 |
Tommy

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Tomek
Wiek: 38 Dołączyła: 25 Sty 2007 Posty: 521 Skąd: Zielsko-Białe
|
Wysłany: 12 Kwi 2008, 17:44
|
|
|
Mam podobną sytułację - przy minimalnym gazie jest ok, fura ciągnie dość dobrze, natomiast gdy dodam więcej gazu od razu muł... Delikatnie się przydłąwia i muszę odpuścić gaz żeby jakoś się rozpędzić... O gazie do dechy już nie wspomnę
Zmieniłęm kilka dni temu cpp na nowiutkie (org. webera) i naprawiłęm stycznik w krokowym (testowałem go potem diodą przy ruchu przepustnicą i odcinał ok)
Niestety objawy nadal takie same.. Zniknęło tylko dławienie przy szybkim wciskaniu gazu, ale nadal ma muła przuy rozpędzaniu...
Czy walnięta sonda może powodować takie zamulanie? I drugie pytanie - czy może mieć wpływ na wieszające się czasem obroty (podczas toczenia na luzie podskakują do ok 2100) |
|
 |
dziamdziam

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: ST 150
Imię: Janusz
|
Wysłany: 20 Sty 2009, 20:58
|
|
|
w moim przypadku wina lezala po stronie popekanej rury idacej od kolektora, pekniec widac nie bylo bo przykryla je sadza z lambdy;/ a, ze rura popekala do takiego stopnia, ze o spawach mozna zapomniec poplynalem na 115 zl
dwuruka do wymiany byc, byla ale jednak nie rozwiazala problemu. jak sie jednak okazalo woda dostawala sie do gaznika w tym przypadku wina akurat lezala po stronie dystrybutora:-/
zaopatrzylem sie w taki oto preparat http://www.hil.pl/-p-30.h...f6875c4eb6be245 i jak narazie problem sie nie powtarza. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.