[MK3] Cieknie z chłodnicy |
Autor |
Wiadomość |
arge [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 09:51 [MK3] Cieknie z chłodnicy
|
|
|
Witam wszystkich! jak już napisałem w temacie zauważyłem że jak moja Fiestka postała sobie z kilka dni pojawiła się mała plama pod autem. Po otwarciu maski okazało się że chłodnica jest zapocona po prawej stronie w dolnym rogu. Ale płynu w zbiorniku jest max. Nie wiem czy koś z was miał podobny przypadek? czy już się martwić i szukać nowej chłodnicy? |
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 2 Sty 2009, 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marcinowaty
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Marcin
Wiek: 46 Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 1447 Skąd: Trzcianka
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 13:17
|
|
|
Jak staniesz przodem do silnika, to w prawym dolnym rogu masz korek spustowy płynu. Jak się nie myle ma on uszczelkę, może coś jest z korkiem lub uszczelką. Jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz. W następnej kolejności sprawdź stan węży na wylotach. |
_________________ Był:
Fiat 126p Elegant 1998 r.
Była:
Ford Fiesta 1,3i 1995 rok
http://www.fiestaklubpols...der=asc&start=0
Jest Renault Clio 1,9dTi 2000 rok
http://fiestaklubpolska.p...ghlight=#743167 |
|
|
|
 |
essien [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 13:26
|
|
|
jeśli okaże się, że to chłodnica cieknie a nie wężyk itp to przed wymianą spróbuj użyć uszczelniacza (płyn uszczelniający za 15pln). U mnie wystarczyło. |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 15:05
|
|
|
Środki uszczelniające wbrew reklamą nie są inteligentne i poza zatykaniem dziur zatykają kanaliki i w samej chłodnicy i w nagrzewnicy. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
arge [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 17:26
|
|
|
Dziękuje za tak szybką reakcję, cieknie poniżej wężyków podchodząć od przodu auta to po naszej lewej stonie, poniżej rurek. Co do uszczelniaczy to wolałbym jednak załatwić sprawę może drożej ale konkretnie, a nie półśrodkami. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.