Bongo
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: C
Silnik: 1.1/55KM
Imię: Mateusz
Wysłany: 3 Gru 2008, 11:18 [mk3] Zetec RS1800 jak sie zagrzeje to nie jedzie !
Tak wiec pytanie do "szczesliwych' posiadaczy zeteca w mk3. Miaowicie mam problem tego typu ,że jak mi sie auto zagrzeje mniej wiecej do polowy skali na wskazowce to przestaje isc tak jak idzie na zimnym. I teraz pytanie bo ogolnie mi diagnosta na przegladzie powiedzial ze mam przelany silnik. Wiec ktory czujnik temp odpowiada za bardziej przelay silnik ?? Powietrza czy temp ?? Bo ogolnie sprawe rozwiazuje odpiecie czujnika temp. Wtedy owszem jest przelany ale nawet jak sie dobrze zagrzeje to idzie tak jak powinien. Gdy podepne ten czujnik to dupa zbita. I co najlepsze ze mierzenie go miernikiem wskazuje prawie takie wartosci jakie powinien wzgledem temp. Gdzie jesZcze szukac winy ?? Pozdro
[ Dodano: Sro Gru 03, 2008 21:52 ]
no nie wierze nikt nie wie ?? :(
Model: Inne auto
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Paweł
Wysłany: 5 Gru 2008, 20:50
no to jak po odlaczeniu czujnika idzie jak trza, to chyba nie trzeba szukac dalej. kup czujnik, nie jest on bardzo drogi i zobaczysz czy o to cho. moze byc tez wina wiązki, ale ja bym stawial tylko ten czujnik.