stukanie z tyłu chyba we wnętrzu ? fiesta MK6 2004r |
Autor |
Wiadomość |
hanssx [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Gru 2006, 21:33 stukanie z tyłu chyba we wnętrzu ? fiesta MK6 2004r
|
|
|
W mojej fieście 1,25 2004r z tyłu pojawiło się stukanie odkąd się ochłodziło. Wydaje mi się że w środku auta bo po zagrzaniu się wnętrza stukanie słabnie. nie mogę tego dziadostwa zlokalizować. Z zawieszenia przedniego też dochodzą stukania chociaż nie ma żadnych luzów. Najczęściej dzieje się to po podniesieniu i opuszczeniu samochodu na podnośniku np. po wymiani opon. Odnośnie stukania z tyłu wydajemi się że to tylne zwijacze pasów, może ktoś ma podobne objawy? |
|
|
|
 |
pawel182
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 25 Gru 2008, 21:49
|
|
|
A może lewarek? albo koło zapasowe? Ogólnie lewarek powinien być mocowany dwoma śrubami tzn jedna śruba powinna mocować tylko i wyłącznie lewarek a druga mocuje jednocześnie koło zapasowa i lewarek (ja np jak kupiłem auto/używane miałem tylko tą jedną) |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
Laskosz

Model: Ford Fiesta Mk1`79
Wersja: RS
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Piotr
Wiek: 39 Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2321 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 25 Gru 2008, 22:37
|
|
|
jesli tylne zawieszenie nie jest na belce tylko jak już w focusie to sprawdź dobrze łączniki stabilizatora lubią pukać |
_________________ " zanim zadasz pytanie - poszukaj może jest już gotowa odpowiedź " |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.