[MK3] Fiesta jezdzi ale nie jezdzi. |
Autor |
Wiadomość |
manfrett [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 11:21 [MK3] Fiesta jezdzi ale nie jezdzi.
|
|
|
Witam.
Fiesta 1.4 1991 rok z LPG.
Mam takie oto problemy:
1) auto jezdzi tylko na gazie. w momencie przelaczenia na benzyne najzwyczajniej w swiecie gasnie [chociaz latem byly takie okresy ze potrafila zrobic 100km na benie] co moze byc przyczyna?
2) fiesta nie trzyma obrotow. nie jest to kwestia "rozgrzania" poniewaz auto nawet po przejechaniu kilkuset km potrafi zgasnac. dzisiaj rano auto mimo zimna odpalilo jak zawsze bez problemu [zaznaczam ze jezdzi tylko na gazie] dojechalem do najblizszego skrzyzowania, wbilem luz, nie dodawalem gazu wiec auto zgaslo i tu sie pojawil kolejny problem, krecilem ok minuty zanim znow odpalila . dojechalem do sklepu, zrobilem zakupy, probuje odpalic i znow to samo co na skrzyzowaniu.
moze mi ktos pomoc? w polowie grudnia musze zrobic pare tysiecy i nie chce miec takich cyrkow w trasie. z gory dziekuje.
pozdrawiam
arek |
|
|
|
 |
mamuten
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 11:26
|
|
|
byleś u gazownika wyregulował ci gaz wymieniłeś filtr gazu .takie ciężkie odpalanie może być na to iż benzyna zalewa gaźnik od przetartego pływaka też to mam ale nie gaśnie mi tak bez powodu. jak świeczki i kable |
_________________ rekord pobity pełna butla 33.5 litra zrobiłem 380 kilosów z popitalaniem
Szatan i Kupidyn są kolegami, którzy idą razem w poszukiwaniu ludzi nie mających nic do roboty |
|
|
|
 |
manfrett [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 12:10
|
|
|
U gazownika jeszcze nie byłem. W sumie racja nie mam pojecia czemu nie pomyslalem o gazowniku... kabli i swieczek nie dogladalem...rzuce potem okiem. |
|
|
|
 |
lochu
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 13:32
|
|
|
witam mialem tak samo w benzynie odlaczylem wtyczke od cpp trzyma obroty i jest git |
|
|
|
 |
manfrett [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 13:33
|
|
|
Wybacz kolego, ale co to jest CPP ? Jestem laikiem w kwestii aut. Umiem koło zmienić i zatankować |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 14:34
|
|
|
manfrett napisał/a: | Wybacz kolego, ale co to jest CPP ? Jestem laikiem w kwestii aut. Umiem koło zmienić;) |
eee to juz nie jestes laikiem 70% forumowiczów w zyciu koła nie zmieniło
ja obstawiam map sensor ...mam z nim oststnio na pienku i tocze prywatna krucjate ...objawy sie zgadzaja ..ale ..w zagazowancach wszystko potrafi byc na opak..wiec niczego nie gwarantuje ..na gazie sie nie znam
CPP to taki czarny srutututu przy przepustnicy po lewej stronie -patrzac od przodu auta ..odchodzi od niego wtyczka a cpp jest na dwie sróby odkrecane płaskim sróbokretem ...ale odłaczenie cpp nic nie da. |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 18:22
|
|
|
Mi się wydaje, że to wina gazu. Dlaczego gazu dlatego, że jest. Auto pewnie zawsze jeżdżone na gazie, rzadko na benzynie więc się odzwyczaiło |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
Zdzira 850I [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 19:02
|
|
|
Nie jestem pewny może sprawdź czy pompa paliwa daje jakiekolwiek ciśnienie bo jak jeździsz tylko na gazie to mogła umrzeć trzeba odpalać i na zimnym jeździć na PB od czasu do czasu traska też na PB możliwe też że syf ze zbiornika coś zatkał jak jeździłęś na pustym baku |
|
|
|
 |
mamuten
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 20:23
|
|
|
to raz w tygodniu pojeździć na benzynie i święto |
_________________ rekord pobity pełna butla 33.5 litra zrobiłem 380 kilosów z popitalaniem
Szatan i Kupidyn są kolegami, którzy idą razem w poszukiwaniu ludzi nie mających nic do roboty |
|
|
|
 |
manfrett [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 08:32 Re: Fiesta jezdzi ale nie jezdzi.
|
|
|
mamuten napisał/a: |
to raz w tygodniu pojeździć na benzynie i święto |
manfrett napisał/a: |
1) auto jezdzi tylko na gazie. w momencie przelaczenia na benzyne najzwyczajniej w swiecie gasnie [chociaz latem byly takie okresy ze potrafila zrobic 100km na benie] co moze byc przyczyna?
|
Proszę czytać cały temat
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.