Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

[MK3] Fiesta jezdzi ale nie jezdzi.
Autor Wiadomość
manfrett
[Usunięty]

Wysłany: 30 Lis 2008, 11:21   [MK3] Fiesta jezdzi ale nie jezdzi.

Witam.

Fiesta 1.4 1991 rok z LPG.
Mam takie oto problemy:
1) auto jezdzi tylko na gazie. w momencie przelaczenia na benzyne najzwyczajniej w swiecie gasnie [chociaz latem byly takie okresy ze potrafila zrobic 100km na benie] co moze byc przyczyna?
2) fiesta nie trzyma obrotow. nie jest to kwestia "rozgrzania" poniewaz auto nawet po przejechaniu kilkuset km potrafi zgasnac. dzisiaj rano auto mimo zimna odpalilo jak zawsze bez problemu [zaznaczam ze jezdzi tylko na gazie] dojechalem do najblizszego skrzyzowania, wbilem luz, nie dodawalem gazu wiec auto zgaslo i tu sie pojawil kolejny problem, krecilem ok minuty zanim znow odpalila :| . dojechalem do sklepu, zrobilem zakupy, probuje odpalic i znow to samo co na skrzyzowaniu.

moze mi ktos pomoc? w polowie grudnia musze zrobic pare tysiecy i nie chce miec takich cyrkow w trasie. z gory dziekuje.

pozdrawiam
arek

mamuten 

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
Wysłany: 30 Lis 2008, 11:26   

byleś u gazownika wyregulował ci gaz wymieniłeś filtr gazu .takie ciężkie odpalanie może być na to iż benzyna zalewa gaźnik od przetartego pływaka też to mam ale nie gaśnie mi tak bez powodu. jak świeczki i kable

Szatan i Kupidyn są kolegami, którzy idą razem w poszukiwaniu ludzi nie mających nic do roboty

manfrett
[Usunięty]

Wysłany: 30 Lis 2008, 12:10   

U gazownika jeszcze nie byłem. W sumie racja ;) nie mam pojecia czemu nie pomyslalem o gazowniku... :cojest: kabli i swieczek nie dogladalem...rzuce potem okiem.

lochu 

Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
Wysłany: 30 Lis 2008, 13:32   

witam mialem tak samo w benzynie odlaczylem wtyczke od cpp trzyma obroty i jest git

manfrett
[Usunięty]

Wysłany: 30 Lis 2008, 13:33   

Wybacz kolego, ale co to jest CPP ? :D Jestem laikiem w kwestii aut. Umiem koło zmienić i zatankować ;)

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 30 Lis 2008, 14:34   

manfrett napisał/a:
Wybacz kolego, ale co to jest CPP ? :D Jestem laikiem w kwestii aut. Umiem koło zmienić;)

eee to juz nie jestes laikiem 70% forumowiczów w zyciu koła nie zmieniło :hahaha:
ja obstawiam map sensor ...mam z nim oststnio na pienku i tocze prywatna krucjate ...objawy sie zgadzaja ..ale ..w zagazowancach wszystko potrafi byc na opak..wiec niczego nie gwarantuje ..na gazie sie nie znam :fox:
CPP to taki czarny srutututu przy przepustnicy po lewej stronie -patrzac od przodu auta ..odchodzi od niego wtyczka a cpp jest na dwie sróby odkrecane płaskim sróbokretem ...ale odłaczenie cpp nic nie da.

MARIUSZ.B 

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wysłany: 30 Lis 2008, 18:22   

Mi się wydaje, że to wina gazu. Dlaczego gazu dlatego, że jest. Auto pewnie zawsze jeżdżone na gazie, rzadko na benzynie więc się odzwyczaiło :fox:

Zdzira 850I
[Usunięty]

Wysłany: 30 Lis 2008, 19:02   

Nie jestem pewny może sprawdź czy pompa paliwa daje jakiekolwiek ciśnienie bo jak jeździsz tylko na gazie to mogła umrzeć trzeba odpalać i na zimnym jeździć na PB od czasu do czasu traska też na PB możliwe też że syf ze zbiornika coś zatkał jak jeździłęś na pustym baku

mamuten 

Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Bartłomiej
Wysłany: 30 Lis 2008, 20:23   

to raz w tygodniu pojeździć na benzynie i święto

Szatan i Kupidyn są kolegami, którzy idą razem w poszukiwaniu ludzi nie mających nic do roboty

manfrett
[Usunięty]

Wysłany: 1 Gru 2008, 08:32   Re: Fiesta jezdzi ale nie jezdzi.

mamuten napisał/a:

to raz w tygodniu pojeździć na benzynie i święto

manfrett napisał/a:

1) auto jezdzi tylko na gazie. w momencie przelaczenia na benzyne najzwyczajniej w swiecie gasnie [chociaz latem byly takie okresy ze potrafila zrobic 100km na benie] co moze byc przyczyna?

Proszę czytać cały temat :hammer:

Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi