|
[MK5] Sruby zabezpieczajace alufelgi help. |
Autor |
Wiadomość |
misio161
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Futura
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 2 Gru 2008, 11:40 [MK5] Sruby zabezpieczajace alufelgi help.
|
|
|
Witam.Wczoraj pewien mechanior zerwal mi nasadke do srob zabezpieczajacych (baran odkrecal pneumatycznie)szukam sposobu na odkrecenie srub typu mcgard(te takie z kwiatkiem w srodku.Ford zyczy sobie 150 pln help. |
|
|
|
 |
Jose

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Chianti
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 2 Gru 2008, 15:25
|
|
|
To, że odkręcał pneumatykiem, nie znaczy, że dlatego uszkodziła się nasadka. Mogło być za mocno dokręcone i już przy dokręcaniu nasadka miała prawie dosyć. Jeżeli chodzi o odkręcenie, bez nowej nasadki, to musisz podjechać do jakichś mechaników, magików i ci to odkręcą. Oczywiście nakrętki te już do niczego się nie nadadzą. Jeżeli alusy masz z dekielkami i jest trochę miejsca przy nakrętkach to można ją złąpać porządną żabą i się odkręci. Jak alusy mają wąskie otwory na nakrętki, to tylko wbić/nabić coś w/na tą nakrętkę. Czasami jak się da to można przyspawać jakąś pokrętkę do nakrętki/śruby i też powinno się dać odkręcić.
Pozdr |
_________________ ..____...
..|'''''@|..
c|-O,,ob
..|\__/|..
...\..../...
FIESTA CHIANTI 1.3i 94' |
|
|
|
 |
misio161
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Futura
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 2 Gru 2008, 22:08
|
|
|
Witam.Problem rozwiazany malym nakladem finansowym i bez zadnych uszkodzen felgi.Przekopalem forum angielskie fiesty.Dodam ze mialem zabezpieczenia typu MCGARD te z wzorem kwiatka.Rozwiazanie problemu to nabicie na ta srube klucza nasadowego 19mm (nie 6katnego tylko 12 czy jakos tak wyglada on jak gwiazdka w srodku)U mnie zadzialalo bez problemu.Zajelo mi to moze 10 min.Pozdrawiam moze komus sie przyda ta wiedza. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|