[MK3] Fotel :) |
Autor |
Wiadomość |
BlackJack

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
|
Wysłany: 24 Paź 2008, 22:07 [MK3] Fotel :)
|
|
|
Witam
Mam taki problem ze fotel od pasażera sam mi się rozkłada tz regulacja oparcia
Nie wiem popsuła się jakaś blokada czy coś dajcie kilka wskazówek jak to naprawić |
_________________ ff 1.8 16v ''s'' v-max 190km/h
B&J |
|
|
|
 |
szogoon

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Przemek
|
Wysłany: 24 Paź 2008, 22:35
|
|
|
znajomy ma siedzenia + kanapa do opchnięcia jakbyś chciał |
|
|
|
 |
BlackJack

Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/105KM
|
Wysłany: 25 Paź 2008, 21:37
|
|
|
Cytat: | znajomy ma siedzenia + kanapa do opchnięcia jakbyś chciał |
Jak bym chcial to bym napisał Kupie
Co nikt nie wie jak to naprawić ? |
_________________ ff 1.8 16v ''s'' v-max 190km/h
B&J |
|
|
|
 |
k_myk

Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 28 Paź 2008, 17:56
|
|
|
BlackJack napisał/a: | Cytat: | znajomy ma siedzenia + kanapa do opchnięcia jakbyś chciał |
Jak bym chcial to bym napisał Kupie
Co nikt nie wie jak to naprawić ? |
Nie pamiętam jak to tam wygląda... ale myslę, że nie zaszkodzi zdjąc siedzisko z fotela i zobaczyc, czy tam czegoś nie zdziałasz... Nie ma z tym dużo roboty
Pozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
Stoker [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Paź 2008, 15:14
|
|
|
Ja z kolei miałem odwrotny problem, tzn. niemogłem go otworzyć. Wykręć fotel, i zacznij go rozkręcać, zacznij od uchwytów zagłówka ( od góry masz takie otworki, wsadź tam najlepiej cieńkiego imbusa albo śrubokręt i podważ takie zatrzaski, wyciągając uważaj aby nic niepołamać) Ramkę od dźwigni trzeba od czepić z zatrzasków od środka, tzn. jak wyjmiesz uchwyty od zagłówków, trzeba lekko odchylić tylną ścianke fotela i śrubokrętem podważyć zatrzaski od ramki od środka. Wtedy będziesz miał już dostęp do linek, chyba że to coś z samym mechanizmem to musisz rozkręcić siedzisko ( od dołu masz dwie plastikowe zakładki, które musisz odkręcić, wtedy możesz wysunąć siedzisko). Będziesz miał wtedy dostęp do mechanizmu. Ja niemogłem złożyć fotela bo się jeden hak zapiekł, musiałem prysnąć WD-40 i stuknąć młotkeim, może u ciebie też jest coś podobnego tylko że w poz. otwartej. Jeśli uważasz że dalej masz zły dostęp, możesz rozkręcić reszte siedziska, śruby masz na wierzchu także niepowinno być z tym problemu. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.