|
Wygaszony przez: LOY 17 Maj 2006, 19:07 |
Lampy tył do mk3 - pytania i rozmyslania :) |
Autor |
Wiadomość |
WRonX
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 11:52 Lampy tył do mk3 - pytania i rozmyslania :)
|
|
|
Czesc.
Znudzily mi sie ostatnio standardowe lampy w mojej F. Na Allegro sprzetow jest troche, ale nie mam pojecia, jakby to wygladalo w mojej. Macie moze jakies przykladowe zdjecia z podobnymi lampami?
Tyl:
Ktore beda lepsze do srebrnej MK3?
http://www.allegro.pl/ite...sign_black.html
http://www.allegro.pl/ite...le_chrome_.html
Gosc pisze, ze do Fiesty 89-95, wiec do MK3 z 93 powinno podejsc... chociaz ksztalt siakis dziwny.
Czy cos w tym stylu by sie gdzies znalazlo do MK3?
http://www.allegro.pl/ite...uning_kpl_.html
I w ogole co z lampami przednimi? Nie moge jakos do MK3 znalezc fajnych lamp, myslalem o prostych, niewydziwianych, gladkich i przezroczystych jak tutaj:
http://www.allegro.pl/ite...ear_black_.html ale nie widzialem nic do rocznika 1993
Wszystkim, ktorzy maja zamiar mi odradzac powiem, ze te konkretne modele srednio mi sie podobaja, ale tylko takie znalazlem na Allegro, wiec podalem przyklady. Chce sie dowiedziec, co w Polsce mozna w miare latwo kupic i jak to wyglada NA samochodzie, a nie w czesciach... |
Ostatnio zmieniony przez LOY 23 Paź 2006, 01:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 12:01
|
|
|
nierowumiem tych pytan.
coraz wiecej ich na forum.
to chyba nie wazne co sie innym podoba tylko co tobie sie podoba.
przerabiasz auto dla siebie czy dla innych ??
ja rozumiem ze chcesz sie pochwalić autem na ulicy czy gdzieś tam, ale to chyba twoja sprawa czy ci sie podoba czy nie ??
wybierzesz to co uwazasz za brzydkie ale duzej ilosci ludzi sie podoba, czy to co ci sie podoba, ale wiekszosc ludzi tego nie lubi ?? |
|
|
|
 |
djpleban [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 12:04
|
|
|
wejdź na:
http://www.fiestaturbo.com/shows/
przejżyj zdięcia ze zlotów
tam jest wiele różnych lamp użytych
co lamp 1szych, które pokazałeś- na aucie wyglądają... średnio; zobaczysz, jak znajdziesz na fiestaturbo
ten drugi rodzaj- tylko do MK4
lampy przednie masz tylko opcje- zwykłe, albo okulary; poza tym już zosatje tylko pasowanie od innych aut, zawsze możesz dac szkła do szlifowania (ok 80PLN/szt)- szkła będą gładkie i wpakowac do środka soczewki/ksenony
[ Dodano: Sro Maj 17, 2006 11:06 ]
Gebal, przeczytaj jeszcze raz wypowiedź WRonXa.
on prosi o zdięcia z tymi lampami, bo nie wie jak wyglądają na aucie, pyta ponad to czy jakieś inne można u nas dostac...
chciałeś się tu chyba pokazac jako ale chyba coś ci nie wyszło........... maniac |
|
|
|
 |
zefir

Imię: Piotruś
Wiek: 39 Dołączyła: 30 Wrz 2004 Posty: 1562 Skąd: Łódź/Ozorków
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 12:07
|
|
|
stary nie spinaj sie.
po to jest forum zeby pytac.nie robi spamu deblinym pytaniem, tylko chce znac opinie innych, ty nigdy nie pytasz sie o opinie innych ludzi??
sorki za OT
osobiscie styling aut mi sie nie podoba
ale te czarne tyly sa fajniejsze
ojj pleban
ten przod jest od mk5
pozdrawiam |
|
|
|
 |
djpleban [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 12:11
|
|
|
Te ziomuś a czy ja powiedziałem że ten przód jest od MK3 chair
|
|
|
|
 |
WRonX
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 12:23
|
|
|
djpleban napisał/a: | (...)zawsze możesz dac szkła do szlifowania (ok 80PLN/szt)- szkła będą gładkie i wpakowac do środka soczewki/ksenony (...) |
Ehm... mozesz rozwinac temat? Co za tym idzie jeszcze? Zmiana jakichs gwintow, przetwornice na inne napiecie, czy jaka inna cholera? |
|
|
|
 |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 13:30
|
|
|
no sory pleban, ale gosc pisze ewidentnie ktore beda lepsze.
sory jak to inaczej odczytuje ale tak myśle.
sie wcale nie spinam, poprostu nie lubie jak ktoś znowu pisze co bedzie lepsze po raz 100.
nie iwazam sie za to nie
tak czy siak, zrob jak tobie sie podoba, i nie zbaj o opinie inncyh
bo jakby tak było to wszystkie auta byłyby takie same |
|
|
|
 |
Piesek

Model: Ford Fiesta Mk3`89
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 14:03
|
|
|
co do tylnich lamp to pare postow jest podobny temat... co do przednich to są 3 opcje tuningu:
lampy moretta (w polsce niekupisz, w angli 1200zl plus przesylka kolo 1500zl)
zamowic nakladki na lampy z laminatu (koszt kolo 100zl) ale odradzam
spolerowac szklo i wsadzic xenony (spolerowanie szybki 80zl x 2 plus kierunki spolerowac 80zl x 2 suma 320zł, kupić lampy xenonowe, przetwornice, żarniki np z rozbitego merca, bo uniwersalne są do dupy to koszt od 800zł wychodzi sumka 1120zł, ale możesz np wsadzic tylko xenony bez polerowania szkla i cena bedzie odpowiednio mniejsza) |
|
|
|
 |
doogi [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 15:14
|
|
|
xenony odradzam bo nie masz lamp soczewkowych, policja moze zabrać dowod za takie xenony wlasnej roboty a pozatym bedziesz bardzo przeszkadzał uzytkownikom drogi jadącym naprzeciwko bo bez soczewkowych swiateł bedziesz poprostu im świecił po oczach... |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 19:05
|
|
|
Ja równiez nie rozumiem takich pytan...
O co pytasz ..które ładne ? :yyy: Zadne!! wszystkie są paskudne i żaden fachowiec od designu za ządne skarby nie władowałby sobie takiego maszkaronka na samochód . Chcesz zeby ktoś podjął za ciebie decyzję ...facet to twoje auto i na końci twoja decyzja . zdjęcia znajdziesz równie prosto jak i my tutaj ..tez musimy wpisac nazwę strony i kliknąc w galerię .
I jeszce drobiazg ..szykując się do przeróbek- poznaj bnajpierw swój model bo pokazujesz nam zarówno częsci do mk3 jaki mk4-mk5.A to nie to samo auto.
Wysil się trochę i nie każ innym szukac fotek za ciebie .
I jeśli chcesz profesjonalnie podejsc do pytania które pasują do auta wypadałoby nam najpierw pokazac to auto i zakres poczynionych juz przeróbek. |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
WRonX
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 21:30
|
|
|
Ojej...
1. Wyraznie w przypadku trzeciego i czwartego linka pytam, czy cos podobnego w ogole wyszlo do MK3, bo nie sa do mojego modelu. Przy pierwszych dwoch linkach bylo oznaczone, ze do rocznikow 89-95, czyli do mojej MK3 musza pasowac.
2. Tak, owszem, PYTAM, ktore Waszym zdaniem lepiej pasuja do SREBRNEJ MK3. Bo jakos jak ide/jade po ulicy, to nie wydaje mi sie, ze na kazdym rogu stoi jakas przerabiana Fiesta, zebym sobie mogl porownac - forum zrzesza duza liczbe ludzi, co daje wieksze doswiadczenia, chocby wizualne. Jak do cholery SAM mam to ocenic, jak mam tylko zdjecie lampy? Liczylem raczej na jakas podpowiedz w stylu "stary, tego z linku x widzialem na miescie i wygladalo to okropnie na srebrnym lakierze". No, ale widac zostalem posądzony o wyslugiwanie sie innymi przy podejmowaniu decyzji. Interesujace.
3. Co do pokazywania auta, myslalem, ze kazdy wie, jak wyglada srebra MK3 (a tak napisalem). Widac pomylilem sie, przypuszczajac, ze to sformulowanie bedzie inaczej odebrane, niz "srebrna, fabrycznie nie ruszana MK3"...
4. Niestety, co do mojego gustu (paskudne? Mozliwe, wierze. Nie jestem "fachowcem od designu"), nie jestem w stanie stwierdzic tak latwo, ze dany sprzet jest brzydki. Bo go nie widzialem na aucie. Jak widac, tutaj wszyscy te modele znaja, skoro tak z marszu da sie powiedziec, ze "paskudne". Jak dla mnie nawet to: moze byc ladne, a moze nie byc. Nie wiem, bo nie widzialem na aucie. A skoro wszyscy tak wszystko wiedza i nie wstydza sie wyrazac swojego zdania na temat MOJEJ glupoty, to dziwie sie, ze nikt nie stara sie po prostu wyrazic swojego zdania na temat wspomnianych lamp (no, prawie nikt), tylko w tej kwestii to nagle jest wylacznie moja sprawa... czasem doswiadczenie moze pomoc, a prosba o porade w stylu "ktore ladniejsze" nie zawsze jest dowodem na brak gusty.
(w czwartym punkcie sie powtorzylem z drugim troche, ale co tam)
5. Gdybyscie zaczeli ogladac "Bolka i Lolka" przy pierwszej linijce ten notki, juz bylibyscie w polowie odcinka.
Z mojej strony chetnie zakoncze ten temat, nawet uznajac siebie winnym wszelkich przewin i flame'ow tutaj ("ja, nedzny robak, w prochu sie tarzajacy, ktory nawet 20 notek nie mam, czymze ja jestem...") bo cos ostatnio atmosfera sie zageszcza. Zaluje, ze nie moglem sobie normalnie pogadac o gustach i guscikach. Postaram sie ograniczyc do tematow w stylu "Jak zmienic termostat". Dzieki za lekcje. |
_________________ http://WRonX.net
[ "...yet the blood of the wicked shall flow like a river." ] |
|
|
|
 |
djpleban [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 22:30
|
|
|
stary, pytania: 'jak zmienic termostat' też raczej nie zadawaj, bo też cie ktoś zlinczuje, że nie używasz opcji szukaj
a się powtarzam, abyś zajżał na fiestaturbo.com
ogólnie pierwsze dwa twoje linki- te lampy są tragiczne- na każdym kolorze- takie jest moje zdanie (dziwne kształty mają).
lepiej już wyglądałyby te ostatnie, które nawiasem mówiąc też nie są szczytem dobrego smaku
jeśli chcesz ładne tylne lampy, które będą pasowały do srebrnej fiesty- masz radę i rozpatrz ją. białe lampy helli (zakup jednak na ebay.de; w polsce raczej nie kupisz)
one nie są ładne, one są boskie i z pewnością będą pasowały, przyczym będą przedmiotem pożądania wielu fiestomaniaków; gwarantuje ci, żezabłyśniesz
co do lamp przednich- nie zrobisz nic ładnego tanim kosztem niestety,
najtaniej i całkiem estetycznie- załóż brewki i kup żarówki z niebieską poświatą, i tyle |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 17 Maj 2006, 23:10
|
|
|
po pierwsze nie jestem "wszyscy" i nie przemawiam w imieniu tłumu . Jestem LOY i LOY pisze co LOY mysli -tak dla jasnosci. dostałes dobra radę -radę która jeśli z niej skorzystasz pozwoli ci zaoszczędzic kilkaset pln . pieniadze te spozytkujesz zmieniając cos "bardziej sensownego" w swojej seryjnej mk3. O pomysłach na sensowne zmiany nie będę się rozpisywał -wystarczy ze zapoznasz się z kilkoma tematami w działach tuningu i wybierzesz to co ogół uważa za "dobre" -jesli zależy ci na zdaniu ogółu.
WRonX napisał/a: | Niestety, co do mojego gustu (paskudne? Mozliwe, wierze. Nie jestem "fachowcem od designu"), nie jestem w stanie stwierdzic tak latwo, ze dany sprzet jest brzydki. Bo go nie widzialem na aucie. Jak widac, tutaj wszyscy te modele znaja, skoro tak z marszu da sie powiedziec, ze "paskudne". |
Ja potrafię nie oglądając lamp na aucie stwierdzić z całą stanowczoscią ze są paskudne i szkoda twojego zachodu.
Koncząc temat ..kolego nie mieknij ..nikt ci tu krzywdy nie zrobił i niema sensu próbowac wzbudzać w nas poczucia winy...pytając -licz się ze odpowiedz -moze ciebie niesatysfakcjonowac . Uniknabys tego wpisujac wczesniej co chciałbyś usłyszeć .
No i zebyś nie czuł sie pokrzywdzony i psów na nas nie wieszał na n.p forum Fordclub-rada stylistyczna-masz srebrne auto..kup ładne rolki14-pomaluj je na ..czarno(ładny kontrast) jako kolor uzupełniający zastosuj czerwony. Pomaluj tylne (seryjne) lampy na czerwono ,dorób się dobrej jakości tłumika z ładna okragłą pojedyńczą koncówka . W przypadku jasnych lakierów dobrze wyglądaja przyciemnone szyby-polecam przyciemnic lekko!!ciemne szyby są niezgodne z przepisami i wyszły juz z "mody". Przyciemnijąc nie zapomnij "połaczyc" płaszczyzn szyb lakierując słupek"B" na czarny połysk.Usun znaczki..pomaluj przednie zaciski na czerwono ,bebny na czarno i masz na poczatek ładne wejscie do tuningu stylistycznego.
powodzenia...i nie wkurzaj się bez powodu na LOY-a. |
|
|
|
 |
WRonX
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 01:37
|
|
|
Nie moge sie wkurzac, bo raz, ze moderator, dwa, ze na jakims zlocie moze sie okazac, ze 210cm wzrostu i tyle samo w bicepsie. Los nie jest sprawiedliwy...
Na alu razie mnie nie stac, zobaczymy po wyplacie. Co ja mowie, nawet na kolpaki mnie nie stac...
Klopot w tym, ze planowalem konczyc na srebrno-niebiesko. Pewne elementy wnetrza robie na srebrno, oswietlenie zmieniam sukcesywnie na niebiesko wlasnie. Chcialem troche rozjasnic zewnetrze, dlatego pomyslalem o przezroczystych lampach. Albo chociaz bialych (w innym temacie niedawno byla o tym mowa.
Nie chcialem robic sie na strasznego gangsta z "Szybkich i Wk*.*nych". Koncepcje mialem taka, zeby zrobic zderzaki/klamki/inne pod kolor karoserii (klamki bym musial zmienic na bardziej plaskie, to juz konkretna robota, chyba blacharsko-lakiernicza rowbiez) i dolozyc progi + nakladki na nadkola (jesli gdzies znajde), zeby calosc wygladala na bardziej zwarta. Wiekszosc MK3-ek z pomalowanymi zderzakami mi sie podoba - klopot w tym, ze nie spotkalem jeszcze zadnej srebrnej, ale sprobuje sobie zasymulowac to wirtualnie moze.
Co do szyb, przepisow nie przeskocze. Jakbym zaciemnial, to chcialbym przod tez, ale ze nie mozna, to chyba sobie dam spokoj, aczkolwiek zachowawczo nie mowie, ze na pewno.
Jak skoncze robic srodek, to wrzuce zdjecia i sie okaze, czy z tym bezgusciem to miales racje, az sie boje myslec
P.S. Czy w usuwaniu znaczkow jest jakas ideologia? Czy ot tak? Bo - jasna cholera - dzisiaj wlasnie kupilem dwa, zeby WYMIENIC No ale musze podkreslic to "Newport", bo takiej wersji jeszcze nie widzialem |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

|
Wysłany: 18 Maj 2006, 02:12
|
|
|
WRonX napisał/a: | - klopot w tym, ze nie spotkalem jeszcze zadnej srebrnej, ale sprobuje sobie zasymulowac to wirtualnie moze.
|
widzisz ze mna jak z dzieckiem ;-)
prosze bardzo:
 |
|
|
|
 |
maerik

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.4i/71KM
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 09:56
|
|
|
Ah piękne zdjęcie pierwsze - z profilu
Ja też coś dorzucę smacznego:
A tutaj ciekawy koncept jeśli chodzi o tylne światła - napewno jest to lepsze niż imitacje lexusów...
 |
|
|
|
 |
djpleban [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 12:03
|
|
|
widzisz, yak jak mówiłem- tylne lampy Hella White na srebrnej- gorgeous |
|
|
|
 |
pab2002
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: S
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 23 Maj 2006, 19:52
|
|
|
Piesek napisał/a: | ...co do przednich to są 3 opcje tuningu:
lampy moretta (w polsce niekupisz, w angli 1200zl plus przesylka kolo 1500zl)
zamowic nakladki na lampy z laminatu (koszt kolo 100zl) ale odradzam
spolerowac szklo i wsadzic xenony (spolerowanie szybki 80zl x 2 plus kierunki spolerowac 80zl x 2 suma 320zł, kupić lampy xenonowe... |
można coś takiego jeszcze zrobić - http://www.fiestaturbo.com/cubby/img5.jpg
przednie lampy z Peugeota 306 Bardzo mi się ten przodzik podoba, ogólnie cała fieścinka jest wypasiona 8) jedyne co bym zmienił to tylny spojler |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 23 Maj 2006, 20:58
|
|
|
pab2002 napisał/a: |
można coś takiego jeszcze zrobić - http://www.fiestaturbo.com/cubby/img5.jpg
przednie lampy z Peugeota 306 Bardzo mi się ten przodzik podoba, ogólnie cała fieścinka jest wypasiona 8) jedyne co bym zmienił to tylny spojler |
no jest gites
masz moze wiecej fotek np tyłu i prosto z przodu |
|
 |
madek

Imię: Kuba
|
|
|