Fiesta MK3 Problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Paź 2008, 22:27 Fiesta MK3 Problem z odpalaniem
|
|
|
Witam. Mam fieste Mk3 95r. 1.1i i problem jak wyżej. Na zimnym silniku by odpalić musi trochę pokręcić. Na ciepłym tez nie odpala na raz. Wymieniłem aku na cntre 55Ah, wymieniłem olej na mineralny molbil 1 filtry oleju i powietrza i świece, i nadal nic!!!!! Ciągle to samo. Do wymiany został mi jeszcze filtr paliwa. I moje pytanie. Czy po wymianie filtra paliwa moze mi sie to zmienić?? czy nie mam za dużego aku. I od czego to może jeszcze zależeć ze ciężko odpala?? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 5 Paź 2008, 22:42
|
|
|
hm akku jest ok .
Po wymianie filtra może zacząć odpalać lepiej albo i nie nikt nie wie co jest z twoim autem bo nie sprawdziłeś nic . ani ciśnienia paliwa przy odpalaniu ani czy wtryskiwacz odrazu podaje paliwo przy próbie odpalenia . naet nie znasz ciśnienia sprężania na cylindrach . |
|
|
|
 |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 06:25
|
|
|
Niestety po pierwsze ja nie mam wtryskiwaczy :/ Mój jest na gaźniku. A z tych rzeczy co ty podajesz do sprawdzenia to ja juz sobie ich sam nie sprawdze potrzebny mechanik,a puki co chciałem zobaczyc czy moze jakas błachostka tego nie pwoduje którą moge sam zlokalizowac i wyeliminować |
|
|
|
 |
Kamcio32 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 07:49
|
|
|
jak to gażnik w 95roku ??
cos tu nie pasuje,bo monowtrysk byl |
|
|
|
 |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 10:24
|
|
|
Gaźnik jest na 100% i tez sie juz nie jedno krotnie nad tym zastanawialem. Swapu silnika tez na 100% nie bylo bo znam to auto od kilku lat. |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 6 Paź 2008, 17:37
|
|
|
a jaki masz gaźnik ?? i czy przy rozruchu wyciągasz ssanie i przed samym odpaleniem 2-3 krotnie wciskasz gaz ??
pozatym popraw profil bo masz wpisane 1.1i - i jak injection rozumiesz teraz ?? |
|
|
|
 |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 18:50
|
|
|
Holera koledzy sam sie juz pogubiłem... a wiec tak w papierach mam 1.1i ssania ręcznego nie mam jak bylem ostatnio u mechanika to mówił ze to jest gaxnik wiec ssanie mam automatyczne. Poprawcie mnie jesli sie myle. a co do problemu to przed opaleniem nie wciskam gazu a powinienem?? |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 6 Paź 2008, 18:53
|
|
|
jeśli masz gaźnik to tak . Ale z tego co widze to nie masz tylko masz tradycyjny monowtrysk - lepiej zmień mechanika bo jak ktoś tego nie jest w stanie odróżnić to jest z nim źle . Zrób zdjęcie dolotu pod filtrem powietrza to bedzie pewnosć . |
|
|
|
 |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 20:09
|
|
|
Wiesz co ide zrobić fotke silnika pod filtrem i zaraz ja wstawie i mi pwoiesz profesjonalnie co i jak mam
[ Dodano: Pon Paź 06, 2008 21:00 ]
to zdjęcia mojego silnika

Wiec to jest gaźnik czy monowtrysk? |
|
|
|
 |
elvis25 [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 21:43
|
|
|
Na 1000% masz monowtrysk Mam to samo.
Mój silnik też nie odpala od razui muszę pokręcić z 2-3 sekundy aby odpalił.
Wymieniłem świece, kable, filtry, cpp, wyczyściłem wtrysk i silnik krokowy, rozrusznik itp.
I choć silnik chodzi bardzo dobrze jak na 1.1, to nadal z odpalaniem to samo. Już się przyzwyczaiłem. |
|
|
|
 |
kulert [Usunięty]
|
Wysłany: 6 Paź 2008, 22:03
|
|
|
Czyli ten typ tak poprostu ma?? i musze sie do tego pryzaczaić? Czy moze ktos rozwiązał ten problem? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.