W mojej fiescie od kupna nie dziala czujnik otwierania drzwi , tzn jak otwieram nie zapala sie lampka a jak sa swiatla wlaczone nie piszczy czujka, wiec postanowilem to sprawdzic odkrecilem czujnik ( tylko 1 srubka ) wiec poszlo szybko i ku mojemu zdzwieniu nie bylo tak jak myslalem ze moze czujnik albo zasniezale styki nie jest podlaczony ! :(
Co gorsza przez ta mala dziurke nie widzialem kabelka ! wzielem kawalek druta chcialem poszperac i myslalem ze moze go wylowie jednak sie nie dalo odkrecilem boczna strone i co ?
-Brak kabelka jedyne ktore tam sa to te zdaje sie od glosnika ! poza tym do drzwi nie ida zadne kabelki wiec moje pytanie jak moge taki kabelek dorobic ? dzie go podlaczyc ?
moze np zrobic pod drugi czujnik z drugich drzwi ale wtedy chyba czujnik swiatel nie bedzie dzialac , nie wiem co gdzie i jak wiec jak by ktos mogl cos doradzic bylo by super.
pozdrawiam.
essien [Usunięty]
Wysłany: 13 Mar 2009, 10:43
odkręćplastik progu i odciągnij dywan ;] wtedy poszukaj
neu [Usunięty]
Wysłany: 13 Mar 2009, 11:04
nom wlasnie pisalem ze odkrecilem boczna strone chodzilo mi o ten boczek plastikowy.
ide jeszcze dobrze lookne tam moze cos jest co przeoczylem ale zadnego luzem raczej nie widzialem.
Dziala wszystko
kabelek znalazlem byl dosc ostro schowany pozniej troche sie pomeczylem zeby go to tej dziury znowu wprowadzic i na koncu urwalem wtyczke ale pozniej proizorycznie do czasu az kupie wyczke naprawilem.