Halogeny w MK3 |
Autor |
Wiadomość |
Rangers76 [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 18:58 Halogeny w MK3
|
|
|
Cześć!!!
Chciałbym sobie zainstalować ładne halogeny (w blasze pod zderzakiem).Czy ktoś może rzetelnie poradzić mi jak to zrobić i ile mnie to może kosztować?
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez LOY 19 Sty 2007, 01:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Danio

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 19:05 Re: Halogeny
|
|
|
Rangers76 napisał/a: | Cześć!!!
Chciałbym sobie zainstalować ładne halogeny (w blasze pod zderzakiem).Czy ktoś może rzetelnie poradzić mi jak to zrobić i ile mnie to może kosztować?
Pozdrawiam |
molu miał bombowo wstawione w swojej soczewki...mnie sie to podobało..a jak nie tak to po prostu pod zderzak przykręć jakieś fajne hella abo cóś i tez będzie sie ładnie przentować |
_________________ Dobra Fiesta nie jest zła
 |
|
|
|
 |
Darekmk3

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Darek
|
Wysłany: 13 Lis 2005, 20:10 Re: Halogeny
|
|
|
Danio napisał/a: | Rangers76 napisał/a: | Cześć!!!
Pozdrawiam |
molu miał bombowo wstawione w swojej soczewki...mnie sie to podobało..a jak nie tak to po prostu pod zderzak przykręć jakieś fajne hella abo cóś i tez będzie sie ładnie przentować |
tak jak Darek miał przykrecone
p.s. a tak na marginesie Daniel te twoje halogenki xr nieżle daja po oczach hehe |
|
|
|
 |
Danio

|
Wysłany: 13 Lis 2005, 21:51 Re: Halogeny
|
|
|
Darekmk3 napisał/a: | Danio napisał/a: | Rangers76 napisał/a: | Cześć!!!
Pozdrawiam |
p.s. a tak na marginesie Daniel te twoje halogenki xr nieżle daja po oczach hehe |
no Darek to ma chyba orginały...a co do moich to przepraszam jeśli ślepiłem..ale nie było mnie przy ustawianiu toru i nie chciałem zaliczyć jakiejś niespodziewanej opony..w najbliższym czasie chciałbym żeby troszku mocniej fiestka świeciła |
 |
|
|
|
 |
Darekmk3

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
Imię: Darek
|
Wysłany: 14 Lis 2005, 08:49 Re: Halogeny
|
|
|
Danio napisał/a: | Darekmk3 napisał/a: | Danio napisał/a: | Rangers76 napisał/a: | Cześć!!!
Pozdrawiam |
no Darek to ma chyba orginały...a co do moich to przepraszam jeśli ślepiłem..ale nie było mnie przy ustawianiu toru i nie chciałem zaliczyć jakiejś niespodziewanej opony..w najbliższym czasie chciałbym żeby troszku mocniej fiestka świeciła |
wiadomo ze musiała slepic a wudech zostaw bo innym chodzi jeszcze głosniej heh |
|
|
|
 |
Daras84
King of Bednary 2011

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: RST
Silnik: 2.0 16V
|
Wysłany: 14 Lis 2005, 21:11
|
|
|
no ja mam takie halogenki orginalne z Helli były fabrycznie montowane w wersji S |
_________________ AUTO LAWETA 24H
SKUP AUT całych i powypadkowych 883-255-991 |
|
|
|
 |
RAF_74 [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lis 2005, 08:00
|
|
|
A czy będą przeciągnięte fabrycznie wiązki kabli pod halogeny, ewentualnie gdzie szukac?
Nie dawno jak robiłem konserwacje to przez przypadek znalazłem w bagazniku przewody od lamki oswietlenia bagaznika. a ze kiedyś kupiłem taka lampkę od jednego Klubowicza szybko wkręciłem i mam oświetlenie |
|
|
|
 |
Danio

|
Wysłany: 16 Lis 2005, 11:05
|
|
|
RAF_74 napisał/a: | A czy będą przeciągnięte fabrycznie wiązki kabli pod halogeny, ewentualnie gdzie szukac?
Nie dawno jak robiłem konserwacje to przez przypadek znalazłem w bagazniku przewody od lamki oswietlenia bagaznika. a ze kiedyś kupiłem taka lampkę od jednego Klubowicza szybko wkręciłem i mam oświetlenie |
u mnie chyba są ze trzy wolne wtyczki z prawej strony przy lampie...i to by mogło być od halogenów...jednak ja jak miałem podpinane halogeny od xr to pociągnąłem nowe wiązki kabli ...puszczone w peszlu ..przekłułem sie przez gume(później to zasylikonowałem)
i jestem zadowolony |
 |
|
|
|
 |
cipojsza [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Lis 2005, 22:34
|
|
|
Jedna lub dwie z tych wtyczek przy prawym swietle jest od komputera - tester.
Ale jedna faktycznie jest od halogenów, wiem bo odpiąłem jak demontowałem. |
|
|
|
 |
Danio

|
Wysłany: 17 Lis 2005, 00:00
|
|
|
cium cium napisał/a: | Jedna lub dwie z tych wtyczek przy prawym swietle jest od komputera - tester.
Ale jedna faktycznie jest od halogenów, wiem bo odpiąłem jak demontowałem. |
dziękuję za poprawkę |
 |
|
|
|
 |
jogar26
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 17 Lis 2005, 00:29
|
|
|
Wydawało mi się, że te wtyczki są przy lampie po stronie kierowcy...
Tak chyba jaśniej - nie trzeba się zastanawić czy stoimy z przodu, czy z tyłu |
|
|
|
 |
cipojsza [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Lis 2005, 07:07
|
|
|
jogar26 napisał/a: | Wydawało mi się, że te wtyczki są przy lampie po stronie kierowcy...
| Zgadza się - musze popracować nad jasnością moich wypowiedzi |
|
|
|
 |
Luck_mk3 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Sie 2006, 10:49
|
|
|
Witam, chcialbym zamontowac halogeny do Fiesty, mają to być reflektory p/mglowe, mają dobrze oswietlac droge podczas mgły a nie stanowić ozdobnych dodatków.
znalazlem cos takiego
- małogabarytowe typ 3HMZ http://www.wesem.com.pl/h...halogen=3hmz&pl
lub takiego
- małogabarytowe typ HM, HMZ http://www.wesem.com.pl/h...p?halogen=hm&pl
w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1. które będą lepsze
2. jezeli te wieksze beda lepsze to żółte czy białe
3. pytanie do kolegi Daras84 - jaki rozmiar mają Twoje halogeny ktore prezentujesz na zdjeciu
4. jak kupie halogeny, kupie wlacznik do nich, to czy jeszcze bedzie potrzebny jakis przekaznik, stycznik (czy jak to sie tam nazywa ). Są 3 fabryczne wiazki przewodow przy lampie. (mam nadzieje ze jedna z nich to instalacja do halogenów) |
|
|
|
 |
Wojtass

Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 8 Sie 2006, 20:41
|
|
|
1.Lepsze będą HMZ, są większe i z pewnoscią liczba cechowania tych mniejszych jest nieduża, wiec gorzej będą oświetlać drogę.
2. Białe niby lepsze na mgłę, jednak jak kazdy wie, jaśniejsze światło to takie, które ma barwę zbliżoną do białego.
4. Musisz dobrac do instalacji przekaźnik, kosztuje ok 7zł w elektronicznym, podłączenie jest dośc proste tylko troche kabla idzie. Co do fabrycznej instalacji to sprawdź włącznikiem światel pmg z próbnikiem czy po włączeniu leci przez nie prąd. Co jak co, polecam zrobić niezależnie od tylnej lampy, z osobnym włącznikiem, o wiele praktyczniejsze rozwiązanie. |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 10 Sie 2006, 09:39
|
|
|
Wojtass napisał/a: | Białe niby lepsze na mgłę, | Zolte... |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
Wojtass

Model: Inne auto
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Sie 2006, 11:47
|
|
|
Ups, człowiek myśłi o jednym pisze drugie. |
|
|
|
 |
Luck_mk3 [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Sie 2006, 23:25
|
|
|
Dzieki za info |
|
|
|
 |
kmb

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 9 Lip 2008, 22:55
|
|
|
i ma ktos juz założone halogeny w zwyklej mk3? ciekawe jak to wygladalo u mola,
Ja myslałęm o takich jak sa w mk4, umiejscowione maksymalnie po bokach dopasowane to takiego przetłoczenia tuz pod samym zdeżąkiem albo takie halogeny
umiejscowione w zdeżaku podobnie jak w xr2i co uważacie? Ma ktoś jakieś pomysły?
Może by z żywicy dorović jakas dokładke w którą by cos wpasować |
|
|
|
 |
k_myk

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Calypso
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Kamil
|
Wysłany: 10 Lip 2008, 01:49
|
|
|
kmb napisał/a: | Ma ktoś jakieś pomysły?
Może by z żywicy dorović jakas dokładke w którą by cos wpasować |
Myślę, że takie coś:
http://allegro.pl/item391...uper_cena_.html
by pasowało z tymi halogenami
Pozdrawiam,
k_myk |
_________________ Chory na Fiestę... |
|
|
|
 |
kmb

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 10 Lip 2008, 14:55
|
|
|
widzialem juz takie dokłądki ale koszt halogenow i tej dokladki wyjdzie tyle co zderzak z XRki wiec sie chyba mało opłaca |
|
|
|
 |
|