Ford fiesta 1,3 1992r z lpg |
Autor |
Wiadomość |
93mateusz [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Cze 2008, 20:39 Ford fiesta 1,3 1992r z lpg
|
|
|
Witam, mam taki problem bardzo mnie to denerwuję kiedy odpalam silnik i słysze grzechotanie gorzej niż w dieslu, ostatnio też nie chciał iść na gazie powyżej 3500 obrotów, na benzynie wydaję mi sie że jest wszystko ok, ale jest silnik bardzo słaby i trzeba czekać ok 1-2 sek. po dodaniu gazu (max) aż załapie i dostanie w du**pe i odwrotnie wolno spada na niskie obroty, i miał bym takie jeszcze pytanie jak mogę zmniejszyć jego spalanie wydaję mi sie za duże (paliwo) czy ma to coś związanie z pobieraniem oleju bo kiedy jest wlane optymalnie tyle ile powinno być to zaczyna on dymić tak że pół wsi się zleciało bo myślało że mi sie chałupa poli xxD. Samochód jest mojej Mamuśki nieznam się na tym ale proszę mi najprostrzym językiem wytłumaczyć co może być i jak mogę go podrasować (przywrócić do normalnego stanu). Proszę o pomoc
Pozdrawiam ALL's[/quote] |
|
|
|
 |
szef-mk3
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Fun
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Marcin
Wiek: 35 Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 106 Skąd: Kluczbork
|
Wysłany: 13 Cze 2008, 21:14
|
|
|
Silnik nadaje sie pewnie do napędzania karuzeli w parku. Sprawdź kompresje, zawory itd ale z tego co piszesz widzę że cudów ni ma |
_________________ FiEsToLoT |
|
|
|
 |
marian

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: mariusz
Wiek: 43 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 183 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 13 Cze 2008, 21:20
|
|
|
szef-mk3 napisał/a: | Silnik nadaje sie pewnie do napędzania karuzeli w parku. | dobre he he ale niestety to chyba prawda |
_________________ nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem |
|
|
|
 |
szef-mk3
|
Wysłany: 13 Cze 2008, 21:34
|
|
|
Są różnorakie zastosowania. Od karuzeli poprzez wiatraki klimatyzujące gołębniki poprzez zaawansowane technologie w podkaszarkach do trawników.
Kolego-wróże to z piany z piwa które właśnie pije ale Twój silnik nie jest w najlepszym stanie |
|
|
|
 |
93mateusz [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Cze 2008, 10:09
|
|
|
też mi to nowość najlepiej zmienie chomika co jest pod maską i cały ten bęben NIee ?? czy jest jakiś sposób żęby wyciągnąć z niego więcej mocy czy poprostu już tylko centrozłom... |
|
|
|
 |
szef-mk3
|
Wysłany: 14 Cze 2008, 10:22
|
|
|
Ortoleptycznie już mogę stwierdzić że ma słaba kompresje, zawory regulowali za niemca itd. Podjedź na pierwszy lepszy warsztat i niech oni ocenią co i jak |
|
|
|
 |
93mateusz [Usunięty]
|
Wysłany: 14 Cze 2008, 10:54
|
|
|
aha Spoko byłem u kumpla który sie zna na tym powiedział tak..... hmmm.... ja tu niebęde gmerał kup se nowy silnik bo tu jest tyle roboty że hoho.... lepiej kupić inny silnik ale najpierw ten zajeździć. Czyli jednak centro-złom |
|
|
|
 |
szef-mk3
|
Wysłany: 14 Cze 2008, 11:03
|
|
|
Wesprzyj rzemiosło handlu złomem w Polsce tym silnikiem |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.