|
Brak napięcia na elektromagnez rozrusznika fiesta mk5 99r |
Autor |
Wiadomość |
sookoll [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Kwi 2008, 14:56 Brak napięcia na elektromagnez rozrusznika fiesta mk5 99r
|
|
|
Witam, czy może ktoś mi pomoze. Mam fieste mk5 1.8 D. Zong jest taki że wczasie przekręcania stacyjką, brak jest rozruchu. Podałem napięcie na rozrusznik i wszystko jest okey z rozrusznikiem. Sprawdziłem napięcie czy wychodzi kostki stayjki, też jest okey. Czy napięcie idzie jeszcze przez jakiś przekażnik, a może przez immobilajzer. Nie mam już sił. Pozdrawiam Może ktoś posiada schemat elektryczny.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 20 Kwi 2008, 15:26
|
|
|
hm
jest sterowanie immobiliserm . Odcina pompe i rozrusznik . Przekaźnik rozrusznika jest w komorze silnika . Sterownie plusem ze stacyjki . Masa odłączana przez immobiliser . Trzeba podjechać na diagnostykę żeby sprawdzić co się stało że nie może zaczytać kodu z klucza . Ewentualnie wcześniej sprawdzić i weliminować możliwość uszkodzenia cewki przekaźnika . |
|
|
|
 |
sookoll [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Kwi 2008, 21:48
|
|
|
Witam, dzieki za odpowiedz.Ale bedzie tak jak mówisz. Bo jak podawałem mu napięcie na rozrusznik to kręcił ale nie odpalał, bo odcinał mu paliwo na wtryski. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 21 Kwi 2008, 13:22
|
|
|
moim zdaniem przy odrobinie wysiłku można bezinwazyjnie odpiąć ten immobiliser i auto bedzie działać poprawnie . Ale podkreślam że tylko mi się narazie tak wydaje |
|
|
|
 |
sookoll [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Maj 2008, 07:37
|
|
|
Witam, fiestka już bryka. Powodem braku napięcia na elektromagnez był rozrojony imobilejzer. Ale to nie wszystko, dlatego sie rozsynchronizował bo w wiązce przewodów do pompy, dwa z nich były uszdodzone, i kompoter wariował, co elektromechanik synchronizował imo to odrazu po przekręceniu stacyjką było taksamo. Co jeszcze było ciekawe, auto przyjechało z francji z jednym kluczykiem, a kompóter do synchronizacji domagał się drugiego. Także ostrzegam z kupywaniem fordzików z jednym kluczykiem. Temat kluczyka jest do obejscia, ale trzeba mieć kluczyk od innego forda,potrzebny jest cium cium.Na tym kończe. hej. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|