skrzynia biegów Focus ST170 do Fiesty |
Autor |
Wiadomość |
Piesek

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 9 Sie 2008, 12:28 skrzynia biegów Focus ST170 do Fiesty
|
|
|
Tak mnie zastanawia czy skrzynia 6 biegowa z foki st170 ma szpere w sobie i jakie moce potrafi wytrzymać ? |
_________________ Bardzo dużo rarytasów na sprzedarz! KLIKNIJ TU!! |
Ostatnio zmieniony przez PumaRST 9 Sie 2008, 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

Model: Inne auto
|
Wysłany: 9 Sie 2008, 21:46 Re: skrzynia biegów
|
|
|
Piesek napisał/a: | Tak mnie zastanawia czy skrzynia 6 biegowa z foki st170 ma szpere w sobie i jakie moce potrafi wytrzymać ? |
z tego co wiem szpere miała skrzynia tylko z Focusa RS. moce pewnie 400-450Nm jeszcze jej nic sie nie powinno dziać.
Tylko pytanie po co ją wsadzać??
jest droga w zakupie, od groma trzeba przerobić (sterowanei sprzęgłem, samymi biegami itd), a do tego jest zestopniowana pod 16v a nie 8v. |
_________________ Ford Fiesta RS ZetecTurbo 207KM 250Nm ET: 13:85 RiP |
|
|
|
 |
Piesek

Model: Ford Fiesta Mk3`89
|
Wysłany: 10 Sie 2008, 05:07
|
|
|
skrzynia z foki rs nie osiagalna...co do przerabiania to przy mtxie tyle samo przerabiania... od foki st170 można czasem i nawet za 600zł wyrwać... jak sie ma farta ale wiadomo wajche jak i ciegna trzeba jeszcze dokupic...
ale pytanie czy jest szpera, bo jak nie to masz racje po co ja wsadzac na fiestaturbo widzialem spjeta skrzyni z st170 z silnikiem zeteca bardzo grubo zdlubana, a z tego co doczytalem nic nieruszal w tej skrzyni, dlatego pomyslalem ze moze miec szpere i dosyc wytrzymala musi byc |
_________________ Bardzo dużo rarytasów na sprzedarz! KLIKNIJ TU!! |
|
|
|
 |
PumaRST
Princessa of Ułęż

Model: Inne auto
|
Wysłany: 10 Sie 2008, 07:21
|
|
|
ona jest wytrzymała ale nadal ja nie widze sensu jej wkładać. skrzynie z FRS da sie kupić w okolicach 3500PLN. ale tak jak mówie od cholery przeróbek.
poczynając od montażu jej po półosie i całe sterowanie sprzęgłem i biegami. dać sie napewno da ale czy jest sens to już sobie sam odpowiedz. |
_________________ Ford Fiesta RS ZetecTurbo 207KM 250Nm ET: 13:85 RiP |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.