[MK3] przekrecenie licznika |
Autor |
Wiadomość |
kenczorf

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Fun
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 19:18 [MK3] przekrecenie licznika
|
|
|
Zmienilem zegary w mojej fiescie i chcialem ustawic wskaznie przebiegu na takie jakie bylo w starym chociazby przez wzglad na gwarancyjny przeglad instalacji gazowej. Jedynie z tego co widze to moge krecic zebatka licznika i tak ustawic ale rozbieznosc jest za duza i predzej bym sie skonczyl pojedynczych cyfr nieda sie albo mi sie nie udalo przestawic...ma ktos jakis pomysl ? |
_________________ Cichociemna
 |
|
|
|
 |
dida

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: L
Silnik: 1.3/58KM
Imię: dawid
Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 158 Skąd: Czechowice
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 20:00
|
|
|
kurde nie wiem czy ci pomoge bo nie bardzo kojąże jak to wyglądało w fiescie..robiłem coś takiego w unie..podwarzałem cały bolec na którym są te wszystkie kóleczka z cyferkami i można było ustawić je dowoli..cały boleć był w takich zatrzaskach z jednej i drugiej strony ..wystarczyło go podważyć z jednej..tylko ostrożnie bo jak sie kółeczka wysypią to ooooo <zakrecony>
no i pamiętaj że przy sprzedąży masz obowiązek otym poinformować bo inaczej grozi |
_________________ WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ FIESTE Z DRZEWA? NIE? TO WYJDZ NA DRZEWO I POPATRZ NA NIĄ... |
|
|
|
 |
polo1976

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 06:23
|
|
|
Przełożyć wskaźnik przebiegu ze starego licznika do nowego. Najprostsze rozwiązanie moim zdaniem, ale może koledzy Ci coś jeszcze podpowiedzą. |
_________________ Zanim zrobisz - popytaj, zanim popytasz - poszukaj i pomyśl!!! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.