Wysłany: 19 Sty 2008, 18:32 Jak zdemontować licznik(Wymiana żarówek)
Witam.!Powoli daję radę dzięki Wam uporać
się z elektryką,ale mam kolejny problem.Chcę wymienić zarówki w liczniku bo działa chyba tylko jedna i niewiem jak się do nich dostać .Pomóżcie .To chyba wiąże się z demonażem licznika ale niewiem nawet jak go wyjąć,czy odkręcić.Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Andrzej_1 22 Sty 2008, 13:36, w całości zmieniany 1 raz
najpierw odkręcasz od dołu 2 śrubki, następnie odpinasz linkę od prędkościomierza i wtyczkę i wszystko masz na wierzchu
Aby odpiąć linkę musisz ścisnąć ten biały plastik, można "ręcami" albo kombinerkami.
Pozdrawiam
Gwarancja, faktury VAT.
Dzęki jutro się za to wezmę.Czy działa poinformuję.Dziś wyjmowałem zapalniczkę,nie obyło bez skaleczeń a to takie proste.
[ Dodano: Wto Sty 22, 2008 02:18 ]
Witam.Obyło się bez wyjmowania licznika spalone były żarówki te do góry.Wielkie dzięki za podpwiedź.Wszystko ładnie świeci .Zastanawiam się jednak czy nie zmienić tych żarówek na diody co było poruszane na forum.Podobno diody mocniej świecą i mniej zużywają energi.