|
Fiesta 1.0c problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
Tyczol [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Paź 2007, 20:12 Fiesta 1.0c problem z odpalaniem
|
|
|
Witam,
Jestem od niedawna posiadaczem fiesty z '89, 1.0l na gazniku i lancuchu + LPG. Ostatnio, od kad zaczely sie mrozy zaczol mi sie maly problem z odpalaniem. Otoz... po nocy proboje odpalic i.... piluje piluje piluje akumulator przez jakas minute i jesli energicznie dodaje gazu to po chwili powoli zacznie odpalac. Za dnia odpala jak zegarek, jak jest zimno i na gazie... poprostu wsiadasz jedziesz. Niewiem czy to rozrusznik... akumulator? niemam pojecia o samochodach. Dodam ze akumulator moze i jest troche przyslaby ale nawet jak ladowalem po nocy to tez charkal. Pozdrawiam. Ktos ma pomysl co moze sie dziac? |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 25 Paź 2007, 01:29
|
|
|
wywal przed odpaleniem centralkę na zero zacznij kręcić z delikatnie wcisniętym gazem i włacz lpg i odpali odrazu . |
|
|
|
 |
Tyczol [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Paź 2007, 08:18
|
|
|
ale cala sytuacja to cos normalnego w fiestach czy to tylko u mnie? czy ktorys z elementow rozruchowych wymaga wymiany?AAAa.... i tez, od kilku dni, pierwszy kilometr co pokonuje an benzynie to mi zaczol silnik gasnac :/ Mianowicie - odpalilem juz, zwalniam gaz do zera... silnik pracuje, ale jak proboje dodac gazu to gasnie :( Zaznaczam, ze to tylko na oko pierwszy kilometr po nocy. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|