Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:43 |
przewody w kostkach |
Autor |
Wiadomość |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 20 Paź 2007, 17:18 przewody w kostkach
|
|
|
mam w moim sony cdx l400x brak kostki do radia. kupiłem jakiś zamiennik, ale ma dośc cienkie przewody i szlag mnie trafia. radio przygasa jak pofuluję. instalacja i tak jest fabryczna więc muszą ją wybebeszyć. ale.. porządna kostka ISO ileś tam kosztuje 150 zł.. a zamienników z porządnym , grubym przewodem nie moge dostać..
mam tylko jedno pytanie: jakie sa najgrubsze przewody stosowane do kostki ISO ileś tam, bo ja sobie zrobie przewód nawet i 6mm2 ale co z tego jak przy radiu bedzie 1mm2 |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
Moby

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: C
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 00:25
|
|
|
Radio przygasa? no moze nie tyle powód kostki co akuś na wyczerpaniu albo slabe ładowanie masz... |
_________________ Na ile moge, na tyle pomoge
CB <<Moby>> |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 01:33
|
|
|
szynszyl to nie ma wielkiego znaczenia jak te pare centymetrow bedzie cieniutkiego kabla!!! Zostaw z 5cm, zarob ladne wtyczki a dalej pociagnij 4mm2. Spokojnie wystaczy. A no i czasami bywa tak ze jak masz do glosnikow ciensze to tez lubi przygasac. Ale to bardzo rzadkie przypadki. Kostki za 150zl nie ma sensu kupowac!!!
Kiedys kiedys w odrzykoniu jak na spocie bylismy to mialem kolumny domowe wsadzone w bagaznik A ciagnalem je wtedy zwyklym radyjkiem i tez wlasnie mialem 4mm2. Zero przygasania |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 12:14
|
|
|
Moby napisał/a: | akuś na wyczerpaniu albo slabe ładowanie masz | nie panikuj
jaczylibodzio, o to już wiem .. przewody fabryczne.. czyli do wyprucia.
philipsy mam 50W nominalnie 170 w maxie, zatem potrzebują pradu
a i na dystansach niestety nie weszły.. nie umiem tego opisać a nie będę drzwi wybebeszał jeszcze raz. chwilowo dolegają szczelnie (?) bokiem kosza do dystansu a różnica między dystansem a czołem kosza zalana szczelnie silikonem. jesien jest, wody dużo to zabezpieczyłem. jak dozyje wiosny top sie szarpne na porządne dystanse, maty i kable do głośników. teraz kombinuję z zasilaniem.. |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 12:57
|
|
|
Duzo kombinowania nie ma Ja jak puszczalem kabel to przepchnalem go nad kolumna kierownicza a pod maske trafil w prosty sposob. Odkrecilem zegary i poszedl obok linki od predkosciomierza Szybko i sprawnie W pol godziny powinienes sie ze wszystkim wyrobic
A co do syatsnow to kolega ma firme ktora sie tym zajmyje. Robia kieszonki boczne z MDFu na wzor oryginalnej z tym ze tam gdzie glosnik juz specjalnie profiluja zeby mozna bylo sobie od zewnatrz glosniczek wsadzic i zakryc maskownica. Cala kieszonke albo maluja, albo oklejaja albo sprzedaja gola, jak kto woli |
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
|
Wysłany: 21 Paź 2007, 15:05
|
|
|
jaczylibodzio, tylko to juz nie fiesta. ;-) |
|
|
|
 |
jaczylibodzio [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Paź 2007, 10:11
|
|
|
aaaaaaa :8: |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.