|
sprzkiwacze reflektorow mkIV fiesta |
Autor |
Wiadomość |
przemekGT
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 17:20 sprzkiwacze reflektorow mkIV fiesta
|
|
|
witam wlasnie jestem tydzien w norwegi i co memu zdziwieniu wszystkie mkIV maja na wyposazeniu spryskiwacze reflektorow..moja goraca mk IV nie ma oczywiscie na wyposazeniu czy ktos przerabial.. wstawial instalacje..znajac zycie wystarczy podlaczyc silnik i przewody plus dysze..pozdrawiam |
_________________ .................życie to nie czas by umrzeć............. |
|
|
|
 |
Parch
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 18:36
|
|
|
Nie wiem na ile jest to prawda, ale tak mi się coś kołacze po głowie, że w Skandynawii samochody muszą być wyposażone w spryskiwacze reflektorów. Dlatego są specjalne pakiety Fiest dedykowane na kraje skandynawskie (spryskiwacze, podgrzewane fotele, ogrzewane przednie szyby w standardzie, ...)
Można się pokusić o montaż spryskiwaczy na własną rękę - jeśli miałoby to wyglądać jak oryginał, to trzeba kupić "rogi" z dyszami i wstawić inny zbiornik płynu do spryskiwacza. Zapewne instalacja też byłaby zmodyfikowana jakoś, ale nie bardzo się orientuję jak działa spryskiwanie reflektorów w Fieście. Np. w VW spryskiwacz reflektora włącza się na 1 sek. jeśli wajcha od spryskiwacza szyby przedniej jest przyciśnięta przez 2 sek. i dodatkowo układ załącza się tylko przy włączonych światłach mijania. |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 6 Paź 2007, 22:14
|
|
|
Parch napisał/a: | Nie wiem na ile jest to prawda, ale tak mi się coś kołacze po głowie, że w Skandynawii samochody muszą być wyposażone w spryskiwacze reflektorów. Dlatego są specjalne pakiety Fiest dedykowane na kraje skandynawskie (spryskiwacze, podgrzewane fotele, ogrzewane przednie szyby w standardzie, ...)
Można się pokusić o montaż spryskiwaczy na własną rękę - jeśli miałoby to wyglądać jak oryginał, to trzeba kupić "rogi" z dyszami i wstawić inny zbiornik płynu do spryskiwacza. Zapewne instalacja też byłaby zmodyfikowana jakoś, ale nie bardzo się orientuję jak działa spryskiwanie reflektorów w Fieście. Np. w VW spryskiwacz reflektora włącza się na 1 sek. jeśli wajcha od spryskiwacza szyby przedniej jest przyciśnięta przez 2 sek. i dodatkowo układ załącza się tylko przy włączonych światłach mijania. |
mk3 w fabryce z norwegii mialo spryskiwacze reflektorow i podgrzewane siedliska...
a z kupnem tego szajsu mozesz miec problem bynajmniej w polsce... do mondzia taki bajer kosztuje 1000pln |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
firefighter1 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Paź 2007, 00:13
|
|
|
ja mam właśnie taki zderzak zamontowany w swojej po spotkaniu z psem, ale spryskiwaczy nie mam w nim, ciągle chce coś w te dziury wstawić |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|