Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś
12 Lut 2009, 23:40
Magnetyzery
Autor Wiadomość
ThEClienT!
[Usunięty]

Wysłany: 8 Maj 2005, 13:22   Magnetyzery

Mam takie pytanie , do czego wlasciwie sluzy magnetyzer i czy kazdy jest dobry do kazdego auta - a moze to zbedny wydatek .Mam forda 1.8 DI i tak sie zastanawiam co moze mi to dac jak zaloze do siebie :/

pozdro Michal
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 20 Cze 2006, 21:37, w całości zmieniany 1 raz  

Lokmen 
Zeus

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Wysłany: 8 Maj 2005, 13:25   

http://www.diagtronik.pl/...der=asc&start=0 miłej lektury i zyczę wyciągnięcia owocnych wniosków....

szynszyl 
EKSTERMINATOR

Model: Inne auto
Wysłany: 10 Maj 2005, 08:23   

Łokmen napisał/a:
http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=632&postdays=0&postorder=asc&start=0 miłej lektury i zyczę wyciągnięcia owocnych wniosków....

tylko czym ten gość na http://www.motofan.net/up...06-04_power.JPG robił te zdjęcia? nie mogę ich za cholerę oglądnąć

maerik 

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.4i/71KM
Wysłany: 10 Maj 2005, 08:25   

szynszyl napisał/a:

tylko czym ten gość na robił te zdjęcia? nie mogę ich za cholerę oglądnąć

Ten link ktory podales odnosi sie do jakiegos jpg'a ktory po zmianie roszszerzenia na gifa zawiera tresc: "CLICK HERE NOW"... rotfl ;)
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 1 Maj 2006, 18:20, w całości zmieniany 1 raz  

Bodo
[Usunięty]

Wysłany: 12 Maj 2005, 19:22   

Łokmen napisał/a:
http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=632&postdays=0&postorder=asc&start=0 miłej lektury i zyczę wyciągnięcia owocnych wniosków....

Kur..a Łokmen. Przez Ciebie straciłem cyba 3 godziny na czytaniu tego posta. Był zajebi...y. Naprawde dobry gościu. Poprostu extra.
A morał.
Magnetyzery gówno dają.
Przynajmniej na podstawie przygody pana Marizki. :-) :-)
Jeszcze raz dziękuje za linka. Może go wrzucić do linkowni. W temacie "dla wytrwałych - nie wchodzić na 67 strone bo będzie po zabawie"
Pozdrawiam

Fred
[Usunięty]

Wysłany: 12 Maj 2005, 23:27   

Ja swego czasu kupiłem magnetyzery i założyłem do swojego diesla. Po samym założeniu obroty na biegu jałowym mi skoczyły w górę. Jestem tego pewien ze względu na to ze miałem padniętą poduszkę i mi normalnie trzesło całym samochodem, a po założeniu magnetyzerów obroty były wyższe i przestał sie tak trząść. Zwięszyło mi się spalanie z 6 litrów na 7 po mieście. Docztałęm się ze jak sie nie ma wtrysku (w którym komp po założeniu magów wszystko se "ustawi") trezba zmniejszyć obroty na jałowym i zubożyć mieszankę (mniej powietrza czy jakoś tak) obroty zmniejszyłem, lecz niestety w dieslu nie da sie zmniejszyć dopływu powietrza wiec za wiele nie zdziałałem jeśli chodzi o spalanie (palił ok 6.3-6.5 litra). W każdym bądż razie po przejechaniu paru tysięcy km (twardy byłem nie?) silnik troszke był bardziej zrywny, ale koniec końców zdjąlem je bo mi sie to nie kalkulowało.

Eksterminator
[Usunięty]

Wysłany: 12 Lut 2009, 20:09   

Magnetyzery działają i dają wymierne rezultaty, ale nie we wszystkich samochodach i pod warunkiem, że umie się je właściwie zastosować.

W nowoczesnych wtryskach paliwo jest spalane niemal w 100%, więc zastosowanie magnetyzerów w takim przypadku nie może odczuwalnie wpłynąć na poprawę czegokolwiek.

Ale...

Np w silnikach gaźnikowych (im starszy tym "lepszy"), odpowiednie zamontowanie (a co za tym idzie - późniejsze dostrojenie silnika) jak najbardziej może wpłynąć na poprawę parametrów naszej maszyny :jupi:
Jeśli ktoś jedynie założył magnetyzery nie powinien spodziewać się, że będą działały poprawnie, a nawet powiem więcej - EFEKT MOŻE BYĆ ODWROTNY, bo założenie magnetyzerów może rozregulować silnik !
Optymalne parametry po zastosowaniu magnetyzerów można uzyskać dopiero po jakimś czasie (gdy cały silnik będzie już odpowiednio namagnetyzowany). Dla tego najlepiej jest założyć magnetyzery, pojeździć np miesiąc i dopiero podregulować silnik (odpowiednio zmienić proporcję paliwo/powietrze - np regulacja gaźnika).
Korzyści płynące z zastosowania magnetyzerów to:
- szybszy rozruch zimnego silnika
- czystsze spaliny
- przyrost mocy
- zmniejszone spalanie
- mniejsze wydatki na paliwo
- zwiększona żywotność silnika

LOY 
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wysłany: 12 Lut 2009, 21:30   

Eksterminator napisał/a:
Korzyści płynące z zastosowania magnetyzerów to:
- szybszy rozruch zimnego silnika
- czystsze spaliny
- przyrost mocy
- zmniejszone spalanie
- mniejsze wydatki na paliwo
- zwiększona żywotność silnika

zapomniałes dodać ..zwiekszone libido ..gwarantowane orgazmy partnerki i ze wzmacia włosy tuz przy samych cebukach :hahaha: :hahaha:
dobrze zacząłęś archeologu :fox: ..a gupi zółw zostawił drzwi do obory otwarte i takie skutki

Żółwik Tuptuś 
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
Wysłany: 12 Lut 2009, 23:40   

kurde - klucz mi zginął :|

ADHD/Adrenaline

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi