Zamknięty przez: Żółwik Tuptuś 12 Lut 2009, 23:40 |
Magnetyzery |
Autor |
Wiadomość |
ThEClienT! [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Maj 2005, 13:22 Magnetyzery
|
|
|
Mam takie pytanie , do czego wlasciwie sluzy magnetyzer i czy kazdy jest dobry do kazdego auta - a moze to zbedny wydatek .Mam forda 1.8 DI i tak sie zastanawiam co moze mi to dac jak zaloze do siebie :/
pozdro Michal |
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 20 Cze 2006, 21:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lokmen
Zeus
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
|
|
|
 |
szynszyl
EKSTERMINATOR
Model: Inne auto
|
Wysłany: 10 Maj 2005, 08:23
|
|
|
Łokmen napisał/a: | http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=632&postdays=0&postorder=asc&start=0 miłej lektury i zyczę wyciągnięcia owocnych wniosków.... |
tylko czym ten gość na http://www.motofan.net/up...06-04_power.JPG robił te zdjęcia? nie mogę ich za cholerę oglądnąć |
_________________ 1% dla mojego syna |
|
|
|
 |
maerik

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Silnik: 1.4i/71KM
|
Wysłany: 10 Maj 2005, 08:25
|
|
|
szynszyl napisał/a: |
tylko czym ten gość na robił te zdjęcia? nie mogę ich za cholerę oglądnąć |
Ten link ktory podales odnosi sie do jakiegos jpg'a ktory po zmianie roszszerzenia na gifa zawiera tresc: "CLICK HERE NOW"... rotfl |
Ostatnio zmieniony przez Żółwik Tuptuś 1 Maj 2006, 18:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bodo [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Maj 2005, 19:22
|
|
|
Łokmen napisał/a: | http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=632&postdays=0&postorder=asc&start=0 miłej lektury i zyczę wyciągnięcia owocnych wniosków.... |
Kur..a Łokmen. Przez Ciebie straciłem cyba 3 godziny na czytaniu tego posta. Był zajebi...y. Naprawde dobry gościu. Poprostu extra.
A morał.
Magnetyzery gówno dają.
Przynajmniej na podstawie przygody pana Marizki.
Jeszcze raz dziękuje za linka. Może go wrzucić do linkowni. W temacie "dla wytrwałych - nie wchodzić na 67 strone bo będzie po zabawie"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fred [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Maj 2005, 23:27
|
|
|
Ja swego czasu kupiłem magnetyzery i założyłem do swojego diesla. Po samym założeniu obroty na biegu jałowym mi skoczyły w górę. Jestem tego pewien ze względu na to ze miałem padniętą poduszkę i mi normalnie trzesło całym samochodem, a po założeniu magnetyzerów obroty były wyższe i przestał sie tak trząść. Zwięszyło mi się spalanie z 6 litrów na 7 po mieście. Docztałęm się ze jak sie nie ma wtrysku (w którym komp po założeniu magów wszystko se "ustawi") trezba zmniejszyć obroty na jałowym i zubożyć mieszankę (mniej powietrza czy jakoś tak) obroty zmniejszyłem, lecz niestety w dieslu nie da sie zmniejszyć dopływu powietrza wiec za wiele nie zdziałałem jeśli chodzi o spalanie (palił ok 6.3-6.5 litra). W każdym bądż razie po przejechaniu paru tysięcy km (twardy byłem nie?) silnik troszke był bardziej zrywny, ale koniec końców zdjąlem je bo mi sie to nie kalkulowało. |
|
|
|
 |
Eksterminator [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lut 2009, 20:09
|
|
|
Magnetyzery działają i dają wymierne rezultaty, ale nie we wszystkich samochodach i pod warunkiem, że umie się je właściwie zastosować.
W nowoczesnych wtryskach paliwo jest spalane niemal w 100%, więc zastosowanie magnetyzerów w takim przypadku nie może odczuwalnie wpłynąć na poprawę czegokolwiek.
Ale...
Np w silnikach gaźnikowych (im starszy tym "lepszy"), odpowiednie zamontowanie (a co za tym idzie - późniejsze dostrojenie silnika) jak najbardziej może wpłynąć na poprawę parametrów naszej maszyny
Jeśli ktoś jedynie założył magnetyzery nie powinien spodziewać się, że będą działały poprawnie, a nawet powiem więcej - EFEKT MOŻE BYĆ ODWROTNY, bo założenie magnetyzerów może rozregulować silnik !
Optymalne parametry po zastosowaniu magnetyzerów można uzyskać dopiero po jakimś czasie (gdy cały silnik będzie już odpowiednio namagnetyzowany). Dla tego najlepiej jest założyć magnetyzery, pojeździć np miesiąc i dopiero podregulować silnik (odpowiednio zmienić proporcję paliwo/powietrze - np regulacja gaźnika).
Korzyści płynące z zastosowania magnetyzerów to:
- szybszy rozruch zimnego silnika
- czystsze spaliny
- przyrost mocy
- zmniejszone spalanie
- mniejsze wydatki na paliwo
- zwiększona żywotność silnika |
|
|
|
 |
LOY
Członek Honorowy FKP

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.8i16V/130KM
Wiek: 47 Dołączył: 16 Mar 2005 Posty: 1367 Skąd: Zamość/Łódź
|
Wysłany: 12 Lut 2009, 21:30
|
|
|
Eksterminator napisał/a: | Korzyści płynące z zastosowania magnetyzerów to:
- szybszy rozruch zimnego silnika
- czystsze spaliny
- przyrost mocy
- zmniejszone spalanie
- mniejsze wydatki na paliwo
- zwiększona żywotność silnika |
zapomniałes dodać ..zwiekszone libido ..gwarantowane orgazmy partnerki i ze wzmacia włosy tuz przy samych cebukach
dobrze zacząłęś archeologu ..a gupi zółw zostawił drzwi do obory otwarte i takie skutki |
_________________ dużo fiest było ..jeszcze jakaś będzie |
|
|
|
 |
Żółwik Tuptuś
Ninja TEAM

Model: Ford Fiesta Mk1`81
Wersja: Turbo
|
Wysłany: 12 Lut 2009, 23:40
|
|
|
kurde - klucz mi zginął |
_________________ Wanna Rallye Team
&
Bad Boys Racing Team
ADHD/Adrenaline |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.