|
Tylna belka w MK4 wzięta z MK3 ?? |
Autor |
Wiadomość |
xsxsx [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 18:24 Tylna belka w MK4 wzięta z MK3 ??
|
|
|
Witam wszystkich
Mam pewien problem, mam od niedawna fieste mk4 1,8D, zauważyłem że rozstaw kół z przodu i z tyłu jest różny tzn z przodu jest szerzej a z tyłu wężej, przy jeździe na wprost auto zostawia jakby 4 ślady, ta różnica to pare cm. (opony i felgi identyczne przód i tył)
Czy możliwe jest ze tylna belka była wymieniana i ktoś założył do niej belke na przykład z mk3 albo innej mk4 z innym silnikiem niż mój? Czy to wogóle by pasowało? A może to już tak poprostu musi byc?
Zauważyłem też że na zakrętach tył lubi się sam przemieszczać, czy jest to wina zużytych tulei tylnej belki czy moze amorki do wymiany? |
|
|
|
 |
zoharek

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 19:25
|
|
|
Rozstaw tylnych kół w Mk4 jest mniejszy niż przednich, ale ile to nie wiem.
Jak ucieka tył to i tuleje i amorki, po wymianie tulei poprawiło się, ale dopiero po wymianie amorków jest ok. |
|
|
|
 |
xsxsx [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 19:31
|
|
|
Ta różnica jest niewielka w każdym razie jest widoczna (sprawdzałem to w ten sposób że przyłożyłem kij od szczotki z przodu jeden koniec równo z zewnętrzną krawędzią lewej opony i z tyłu tak samo i wyszło że tył jest węższy o kilka cm)
Jeżeli takim go ford stworzył no to ok |
|
|
|
 |
zoharek

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 10 Paź 2007, 20:00
|
|
|
Tajest |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|