Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:44 |
Radio Ford 2500 POMOCY ! |
Autor |
Wiadomość |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Maj 2007, 22:51 Radio Ford 2500 POMOCY !
|
|
|
Dzisiaj dłubałem przy radiu i być może sie złączyły kabelki od głośników. Teraz radio jak się włącza to wszystko działa tylko jest cisza w głośnikach i czy to jest tym spowodowane czy coś innego mogło mieć na to wpływ? Pomocy ! |
|
|
|
 |
daniel10 [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 15:13
|
|
|
to pewnie pożegnałeś się z końcówką mocy ...
to tylko moje skromny przypuszczenia |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 16:54
|
|
|
daniel10 napisał/a: | to pewnie pożegnałeś się z końcówką mocy ...
to tylko moje skromny przypuszczenia |
Obstawiam podobnie. Fordowskie radia nie mają bezpiecznika w sobie, jest w tablicy bezpieczników ale pełni inną funkcje... Wymiana końcówki mocy od 20 do 60zł zależy od modelu radia, ale poczekaj może ktoś coś jeszcze napisze tutaj. |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 17:00
|
|
|
No to tak. sprawdziłem radio i naprawdę pożegnałem się z końcówką mocy... ale juz po sprawie zamówiłem sobie nowe wiec po problemie |
|
|
|
 |
skrzyart [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 23:25
|
|
|
z kablekami od głośników przy włączonym zasilaniu tzreba jak z jajkiem.... zabezpieczenie w koncówkach mocy polegają na tym że się przepalają nie robią w pozostałych ukłaach spostoszenia...
scalaki nie są drogie, a jeśli miałeś kiedys lutownice w dłoni to sobie poradzisz. Najlepiej jak byś miał odsysacz do wylutowywania starych kości, ale zawsze można uzyć do ściagania cyny kawałka linki miedzianej z przewodu np sieciowego oraz kalafoni. Po wymianie sprawdź czy nie zwarłes ścieżek. To ważne zebyć nie miał znowu usterki...
Pyta jka być porzebował wskazówek |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 08:10
|
|
|
ale ja tam już nie będę grzebał przy tym radiu bo one jest wart z 70-80zł i niema sensu. już czekam na radio z cd |
|
|
|
 |
skrzyart [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 15:37
|
|
|
dj_demo napisał/a: | ale ja tam już nie będę grzebał przy tym radiu bo one jest wart z 70-80zł i niema sensu. już czekam na radio z cd |
pewnie, to nie te czasy,..... polecam z mp3, Pioneer swietnie gra, i to tez te tansze modele. Ja kupielm w zeszlym roku za 350zł nówkę |
|
|
|
 |
dj_demo [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Maj 2007, 22:15
|
|
|
ehh tez bym chciał nie oryginalne radio... ale niestety muszę się zadowolic fabrycznym radiem forda;/ |
|
|
|
 |
ketjow70 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Lis 2007, 13:47
|
|
|
Mam małe pytanie czy twoje radio było połączone na orginalnej fabrycznej kostce.Bo moje jest bez koski oizolowana kocówka żeńska-bolec w radiu.Wypioł mi sie jeden i nie wiem gdzie go wpiąć bo bolców jest więcej.Radio gra tylko czasami po włączeniu dmuchawy lub wycieraczek żada kodu. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.