[MK3] Odpala i gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
ziomboy [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lip 2007, 15:56 [MK3] Odpala i gaśnie
|
|
|
Witam, mam duży problem z samochodem, samochód odpala lecz po krótkiej jezdzie czasem troche dłużej z 15 min, gaśnie nie chce odpalic tak przez 10 min odpala i tak w kółko.
Bylem już w 2 warsztatch i na złość samochod u nich odpala stoi nie gaśnie itp.
Jest to dość uciążliwe.
Tym bardziej że ostatnio z pół dnia czekałem żeby znowu odpali dodam ze wymienilem wszystkie filtry swiece olej itp.
Wtedy gdy samochod staje przekrecam stacyjke do zapłonu i nie slychac pompy zeby sie wlaczala lecz po kilku minutach jest już ok.
Proszę Was co to może byc???? |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 24 Sie 2010, 19:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 10 Lip 2007, 18:04
|
|
|
sam odpowiedziałeś na pytanie ze coś z pompą . po pierwsze trzeba rozebrać przekaźnik od pompy po drugie jeśli przekaźnik bedzie ok trzeba rozebrać pompe . Naj częściej szlak trafia przekaźnik i trzeba wziąć lutownice i poprawić pola gdzie przylutowana jest cewka przekaźnika. zmień w profilu na silnik 1,1 i bo zdaje sie ze masz wtrysk a z opisu tego nie widać . jeśli to nie pomoże wywal przekaźnik ze skrzynki i zrób wyłącznik ręczny pompy jeśli wtedy przestanie sie tak dziać znaczy ze przekaźnik . |
|
|
|
 |
ziomboy [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 01:23
|
|
|
Niestety to nie to wymienilem również modul zaplonu tez nie to....Cięzka sprawa może ktos ma jeszcze jakis pomysł??? |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 12 Lip 2007, 02:36
|
|
|
a mojego posta nie czytałeś ?? |
|
|
|
 |
ziomboy [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 17:21
|
|
|
Dokladnie sprawdzilem nie ma iskry dlatego nie pracuje pompa paliwa.EDIS wymieniony kalble sprawdzone cewka również może czujnik przełóżenie walu jak go sprawdzic?
Czy dlatego może taz pali raz nie??? |
|
|
|
 |
diodalodz

|
Wysłany: 12 Lip 2007, 19:55
|
|
|
W kostce eDisa
między 8 a9 pinem ma sie pojawiać napięcie zasilania po przekręceniu kluczyka .
a między 5 a 6 napięcie ok 0,01- 0,05 V . skokowo . I między tymi przewodami powinien być jakiś opór z tego co pamiętam to ok 400 ohm ale moge sie mylić .
ALe wiesz taka kanalia co się ukrywa jest najgorsza . Teraz mam tak z matizem i już mnie głowa boli od myślenia dlaczego czasami nie można go odpalić . |
|
|
|
 |
ziomboy [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Lip 2007, 00:56
|
|
|
Panowie wszystko już sprawdziłem moduł pompe paliwa cewke silniczek krokowy Dalej jest tak że jak sie nagrzeje nie chce odpalic brak iskry POMOCY
[ Dodano: Wto Lip 24, 2007 00:59 ]
Dodam ze byla podlaczana pod komputer i brak blędów |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 24 Lip 2007, 13:01
|
|
|
a moze problem tkwi we map sensorze u mnie zwieral sie sam map sesnor i nie chcial odpalac objawy takie same jak u ciebie. Wymienilem edisa, map sensora, poprawilem kable przy pompie paliwa oraz przy komputerze oraz sprawdzilem czujnik polozenia wału oraz wymienilem swiece, kable zaplonowe. Wyczyscilem tez czujnik polozenia przepustnicy i silnik krokowy i teraz nie mam problemu z zapalaniem. Sprawdz wiazki elektryczne czy pod wplywem temperatury ci sie cos nie luzuje i dlatego pozniej nie odpala.
Przeczytalem dokladniej ze nie dziala ci pompa paliwa po jakims czasie wiec u mnie nie laczyla kiedys ta wtyczka co wchodzi do pompy paliwa, moze komputer tez jest powiazany z pompa paliwa jesli ma blad to pewnie nie daje do niej napiecia. |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.