Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/50KM
Wysłany: 20 Mar 2009, 18:50 [MK4] jak dobrać odpowiednią sonde do swojego auta
mam zamiar wymienić sonde gdyż spalanko ostatnio wzrosło teraz sie mocno zastanawiam przegladałem oferty i są rózne ceny i różnę marki jedne można kupić za 95 zł a inne za 150 te tańsze rzekomo nie są produkcji chńskiej:) wieć skad ta różnica lepiej uniwersalna czy z przeznaczeniempod konkrety silnik?
jak wogóle zabrać sie za dobór sondy jest na niej jakieś oznaczenie poza kolorem kabli
ja mam silnik endura-e 50 konny JJB 1.3i z 96 chciałbym zakupić odpowiednią do swojego typu silnika ale jak sie za to zabrać
jezeli możecie to pomóżcie poczytałem o tych sondach ... dużo piszą mało konkretnie i człowiek przeleci 20 tematów i nic nie wie dalej:) mam podręcznik z netu ale tam też nic nie wyczytałem o tych sondach
pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ FORD FIESTA 1.3i Endura-E JJB 60KM z 1996r już sprzedana- teraz Honda Civic 1.4iS Ej9
w pracy Peugeot Boxer 2,2L HDI 2008r 110 KM
Ostatnio zmieniony przez pawelo06 21 Mar 2009, 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
Wysłany: 21 Mar 2009, 11:35
pawelo06, jak kupisz uniwersalną to czeka Cię lutowanie - podobno dość ciężkie.
Najlepiej kup sondę dedykowaną z gotową wtyczką (z tego co kojarzę to u Ciebie powinna być już okrągła zielona) - Bosch albo NTK.