Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:43 |
Dlaczego zaczeło mi "pyrczeć" ??/ |
Autor |
Wiadomość |
goku

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Sylwester
Wiek: 44 Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 226 Skąd: Makowisko/J-aw
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 11:56 Dlaczego zaczeło mi "pyrczeć" ??/
|
|
|
Od jakiegoś czasu przy zapalonym silniku słuchając radia w samochodzie słyszałem dziwne "pyrczenie". Dziwne było to żę pojawia się i znika ten dźwięk, tzn. w jednym dniu jest a w drugim nie ma ??
Co to moży być, albo czym spowodowane. ??
Pozdrawiam |
_________________ http://img193.imageshack....36/ninjauhd.gif
[/quote] |
|
|
|
 |
Kacper [Usunięty]
|
Wysłany: 17 Maj 2007, 16:52 Re: Dlaczego zaczeło mi "pyrczeć" ??/
|
|
|
goku napisał/a: | :ok:
Od jakiegoś czasu przy zapalonym silniku słuchając radia w samochodzie słyszałem dziwne "pyrczenie". Dziwne było to żę pojawia się i znika ten dźwięk, tzn. w jednym dniu jest a w drugim nie ma ??
Co to moży być, albo czym spowodowane. ??
Pozdrawiam |
Obejżyj kable zasilające, kable do głośników itd. To odemnie, może ktoś inny Ci coś jeszcze napisze. |
|
|
|
 |
lionmen
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 01:29
|
|
|
Mi sie wydaje tak jak wyżej kolega pisał że bedzie to najprawdopodobniej wina kabli (jeśli oczywiście wiesz że głośniki 100% sprawne), posprawdzaj wszystkie przewody, którys moze być oberwany a jak autko pracuje to wtedy powstają drgania i poprostu przewód skacze. Pozdro |
|
 |
Toshio
Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 12 Lip 2007, 22:34
|
|
|
A mi pojawiły się zakłócenia kiedyś nie wiadomo skąd przy włączonym radiu (na cd nie zakłócało). Męczyłem się z tym przez dobre 3 miechy. Dawałem jakieś filtry niestworzone i inne takie.Aż przypadkowo zaglądnąłem do układu zapłonowego i wiecie co znalazłem...??? Luźne nakrętki (chyba aluminiowe) na świecach zapłonowych.Prądy sobie hasały, i robiły pierdzenie w radiu. Goku zerknij tam. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.