Zamknięty przez: szynszyl 22 Lip 2007, 12:17 |
po zapaleniu swiateł drogowych zapala sie zaplon |
Autor |
Wiadomość |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 22:03 po zapaleniu swiateł drogowych zapala sie zaplon
|
|
|
Jestem zdziwiony bardzo gdy zapale swiatla drogowe to mi sie zapalaja kontrolki od zaplonu, ale tylko wtedy gdy wsadze dwa bezpieczniki, ktore sa widoczne po zdjeciu skrzynki bezpiecznikowej z lewej jej strony. Dodam ze nawet kluczyk moze byc wyjety i sie zapala kontrolki od akumulatora i oleju oraz hamulca i pompa sie załacza tak jak sie przekreca w poz 2 stacyjke. Do czego to może służyc? jak sie wyjmie te bezpieczniki to wszytsko wraca do normy. Dodam ze jest to oryginalne miejsce na bezpieczniki. |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
Jose

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Chianti
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 22:46
|
|
|
Witam.
Też miałem to samo u siebie. To są bezpieczniki od tylnej lampy przeciwmgłowej(tak opisane w instrukcji. Jak masz te bezpieczniki włożone, i uruchomisz silnik to jak zgasisz auto kluczykiem a światła zostawisz włączone to silnik nadal będzie pracował. Nie wiem dlaczego tak jest, ale u mnie się okazało, że mam schemat elektryczny od starszego modelu fiesty i miejsca bezpieczników od tych lamp ( a dokładnie 1 lampy) przesunęły się o jedną pozycję i numery się nie zgadzają. Nie pamiętam dokładnie jak sobie z tym poradziłem. Chyba wystarczyło wyjąć dolny bezpiecznik z tych dwóch i światła działają normalnie i przeciwmgłowy tylny też. Jak sobie nie poradzisz to napisz a ja za dnia zajrzę do swojej fofi i zrobię np fotkę.
Pozdr |
_________________ ..____...
..|'''''@|..
c|-O,,ob
..|\__/|..
...\..../...
FIESTA CHIANTI 1.3i 94' |
|
|
|
 |
kazi
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: Inny
Imię: Rafał
|
Wysłany: 18 Lip 2007, 23:26
|
|
|
Dzieki Jose wiem juz wyciagnac gorny i jest normalnie juz ale czemu mialo takie dzialanie sluzyc?z tym ze silnik chodzi jak sa wl swiatla. Ja myslalem ze w fiescie sie cos pokickało i dlatego tak jest ale widze ze nie tylko u mnie. Myslalem ze moze powinno byc na odwrot ze jak przekrece kluczyk to sie swiatła zapala a tu zonk odwrotnie. Fiesty mialy gdzies oryginalne miejsce na zapalanie swiateł po odpaleniu ? slyszalem ze wersje skandynawskie mialy ponoooc takie cudo |
_________________ PzMot - Polski Związek Motorowy w Gorzowie.
New Wozidło : Citroen Xantia 1,8 Turbo |
|
|
|
 |
Jose

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Chianti
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 20 Lip 2007, 23:09
|
|
|
Być może jest to jakieś przygotowanie właśnie na rynek skandynawski i mają np inny przekaźnik świateł, czy coś i wtedy to działa jak należy a nie tak jak u nas po dołożeniu tego bezpiecznika
Pozdr |
_________________ ..____...
..|'''''@|..
c|-O,,ob
..|\__/|..
...\..../...
FIESTA CHIANTI 1.3i 94' |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.