światła a zapalniczka - dziwny problem |
Autor |
Wiadomość |
janpas [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 15:47 światła a zapalniczka - dziwny problem
|
|
|
Może mi ktoś doradzi co się dzieje z instalacją elektryczną. Jak włanczam światła to zapalają się: kntrolki kierunkowskazów, świateł drogowych oraz wskaźniki idą w dół. Przy wyłączonych światłach wszystko jest ok, natomiast gdy wcisnę zapalniczkę to wtedy zapalają się swiatła postojowe. Czy mam gdzieś zwarcie ? Mam fiestę 1.6D z 86 r.
Z góry chcę wszystkim podziękować za wyrozumiałość. Forumowicz Janusz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 19:00
|
|
|
odczepiła sie któraś z mas w samochodzie . są przykręcane w przednich słupkach koło nóg kierowcy i pasażera . Ewentualnie urwała sie któraś z mas na przednich podłużnicach koło przednich lamp . mniej więcej na wysokości akumulatora . Tak na przyszłość to jest dział dla mk1 i mk2 bo nieco są inne od nowszych fiest. Weterany |
|
|
|
 |
Czacza [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 19:53
|
|
|
Fiestki jeszcze aż tak nie znam, ale większa siostra - Sierra - jak zdradza taki objaw, to najczęściej gubi mase w... tylnych lampach. Zajrzyj, czy aby disco tam nie masz. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 25 Cze 2007, 20:34
|
|
|
jeśli idą wskaźniki w dół to znaczy ze zmniejsza się potencjał na zegarach . Wiec nie ma to ni jak wpływu na brak masy w tylnych lampach . co innego zapalnie sie chociaż by kontrolki od migaczy . |
|
|
|
 |
Czacza [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Cze 2007, 00:39
|
|
|
Do prądu nigdy ręki nie miałem. Tyle, ile mi konieczne i amen. Raczej mechanika. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że w tym wypadku jest to na 99% problem masowy. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.